LJETNA TJESTENINA S PESTOM OD RIKOLE I LIMUNA
Ljetna tjestenina s pestom od rikole i limuna
Ljeti svi težimo istoj stvari – jednostavnosti. Manje kuhanja, više
uživanja. Kad temperature narastu, posljednje što želimo je stajati nad
štednjakom satima. Zato je savršeno rješenje brz, lagan i mirisan recept koji u
trenu donosi okus ljeta na tanjur.
Ljetna tjestenina s pestom od rikole i limuna
Sastojci za 2 osobe:
·
200 g tjestenine (fusilli, penne ili tagliatelle)
·
2 šake svježe rikole
·
1 češanj češnjaka
·
30 g pinjola ili
badema (preprženih)
·
30 g naribanog
parmezana
·
naribana korica 1
organskog limuna
·
sok ½ limuna
·
60 ml maslinovog ulja
(po potrebi više)
·
sol i papar po ukusu
·
svježi sir ili burrata za posluživanje
(opcionalno)
Priprema:
·
Skuhajte tjesteninu u
posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Sačuvajte oko ½ šalice vode od
kuhanja, a tjesteninu ocijedite.
·
U blenderu (ili s
multipraktikom) pomiješajte rikolu, prepržene pinjole (ili bademe), naribani
parmezan, sitno nasjeckani češnjak, limunovu koricu, limunov sok i maslinovo
ulje. Miksajte dok ne dobijete glatku, svijetlozelenu pastu. Ako je pregusto,
dodajte još malo maslinovog ulja ili vode od tjestenine.
·
Pesto probajte i po
potrebi dodajte još soli, papra ili limunovog soka – kako vam odgovara.
·
Pomiješajte pesto s
tjesteninom. U vruću tjesteninu umiješajte svježe pripremljeni pesto. Ako
želite kremastiju teksturu, dodajte žlicu-dvije vode od kuhanja i nježno
promiješajte.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar