LJETNA TJESTENINA S PESTOM OD RIKOLE I LIMUNA





Ljetna tjestenina s pestom od rikole i limuna

 

 

Ljeti svi težimo istoj stvari – jednostavnosti. Manje kuhanja, više uživanja. Kad temperature narastu, posljednje što želimo je stajati nad štednjakom satima. Zato je savršeno rješenje brz, lagan i mirisan recept koji u trenu donosi okus ljeta na tanjur.

 

 

 

Ljetna tjestenina s pestom od rikole i limuna

 

 

Sastojci za 2 osobe:

 

·        200 g tjestenine (fusilli, penne ili tagliatelle)

·        2 šake svježe rikole

·        1 češanj češnjaka

·        30 g pinjola ili badema (preprženih)

·        30 g naribanog parmezana

·        naribana korica 1 organskog limuna

·        sok ½ limuna

·        60 ml maslinovog ulja (po potrebi više)

·        sol i papar po ukusu

·        svježi sir ili burrata za posluživanje (opcionalno)

 

 

 

 

Priprema:

 

·        Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Sačuvajte oko ½ šalice vode od kuhanja, a tjesteninu ocijedite.

·        U blenderu (ili s multipraktikom) pomiješajte rikolu, prepržene pinjole (ili bademe), naribani parmezan, sitno nasjeckani češnjak, limunovu koricu, limunov sok i maslinovo ulje. Miksajte dok ne dobijete glatku, svijetlozelenu pastu. Ako je pregusto, dodajte još malo maslinovog ulja ili vode od tjestenine.

·        Pesto probajte i po potrebi dodajte još soli, papra ili limunovog soka – kako vam odgovara.

·        Pomiješajte pesto s tjesteninom. U vruću tjesteninu umiješajte svježe pripremljeni pesto. Ako želite kremastiju teksturu, dodajte žlicu-dvije vode od kuhanja i nježno promiješajte.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE