LAGANA TORTA S MALINAMA I JOGURTOM
Lagana torta s malinama i jogurtom
Ovaj osvježavajuć ljetni
desert mogao bi oduševiti ljubitelje cheesecakea.
Lagana torta s malinama i
jogurtom
Sastojci:
- 3 čvrsta jogurta (cca 6 dcl)
- 120 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 6 listića želatine
- 2 vrhnja za šlag (cca 4 dcl)
- 2 mjerice malina (između 400 i 500 grama)
Podloga:
- 125 g rastopljenog maslaca
- 250 g prhkih keksa
- 2 žlice smeđeg šećera
Priprema:
- Kekse sameljite, pomiješajte sa šećerom te dodajte
otopljeni maslac. Smjesu utisnite u kalup željena promjera i pecite od tri
do pet minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Pustite podlogu da se ohladi.
- Izmiksajte jogurt i šećer. Prema uputama pripremite
želatinu i dodajte je jogurtu.
- Mikserom istucite šlag, dodajte ga kremi i sve dobro
izmiješajte.
- U kalup s podlogom od keksa poslažite maline, prelijte
ih kremom i stavite u hladnjak preko noći.
- Po želji je nakon hlađenja možete ukrasiti sa svježim
malinama ili napraviti preljev od bobičastog voća.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar