LAGANA TORTA S MALINAMA I JOGURTOM





Lagana torta s malinama i jogurtom

 

 

Ovaj osvježavajuć ljetni desert mogao bi oduševiti ljubitelje cheesecakea.

 

 

 

Lagana torta s malinama i jogurtom

 

Sastojci:

 

  • 3 čvrsta jogurta (cca 6 dcl)
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 6 listića želatine
  • 2 vrhnja za šlag (cca 4 dcl)
  • 2 mjerice malina (između 400 i 500 grama)

 

 

Podloga:

 

  • 125 g rastopljenog maslaca
  • 250 g prhkih keksa
  • 2 žlice smeđeg šećera

 

 

 

Priprema:

 

  1. Kekse sameljite, pomiješajte sa šećerom te dodajte otopljeni maslac. Smjesu utisnite u kalup željena promjera i pecite od tri do pet minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Pustite podlogu da se ohladi.
  2. Izmiksajte jogurt i šećer. Prema uputama pripremite želatinu i dodajte je jogurtu.
  3. Mikserom istucite šlag, dodajte ga kremi i sve dobro izmiješajte.
  4. U kalup s podlogom od keksa poslažite maline, prelijte ih kremom i stavite u hladnjak preko noći.
  5. Po želji je nakon hlađenja možete ukrasiti sa svježim malinama ili napraviti preljev od bobičastog voća.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

CVJETAČA U FINOM UMAKU OD SIRA