JAPANSKE SLANE PALAČINKE OKONOMIYAKI






Japanske slane palačinke okonomiyaki 



Japanske palačinke manje su od klasičnih i deblje, ali su još deblje od američkih palačinki i pjenaste poput soufflea, a volite li slanu verziju palačinski, svidjet će vam se japanske palačinke, poznate kao okonomiyaki.





Japanske slane palačinke okonomiyaki 



Sastojci:

  • ⅛ glavice ribanog kupusa ili dvije šake sitno narezanog kupusa
  • 1 tanko narezan bijeli dio mladog luka (zeleni dio ostavite za ukras)
  • 1 jaje
  • ½ čajne žličice soja umaka (oko 2,5 ml)
  • 60 g brašna
  • 120 ml vode
  • ulje za prženje


Za posluživanje, prema vašem izboru:

  • BBQ umak
  • Kewpie majoneza (japanska majoneza, može se zamijeniti običnom majonezom po želji)
  • Sriracha (ljuti umak; može se zamijeniti bilo kojim ljutim umakom)
  • Slatki soja umak (kecap manis) (možete ga napraviti kombinacijom soja umaka i malo smeđeg šećera ili meda)
  • Katsuobushi
  • zeleni dio mladog luka, sitno narezan
  • hrskavi luk (prženi komadići luka, često dostupni u trgovinama ili se mogu pripremiti kod kuće)
  • Nori alga, sitno rezana ili usitnjena (za japanski štih; može se izostaviti ako nije dostupna)



Priprema :

  1. U zdjelu stavite kupus, mladi luk, jaje, sojin umak, brašno i vodu te dobro promiješajte da se sjedini.
  2. Zagrijte tavu na laganoj do srednjoj vatri i dodajte malo ulja za prženje.
  3. Stavite smjesu u tavu i pomoću lopatice je oblikujte u okruglu palačinku debljine oko 2 cm. Kada na dnu porumeni, pažljivo preokrenite i pecite i drugu stranu dok ne porumeni.
  4. Izvadite iz tave i odmah poslužite ili držite na toplom u pećnici dok pečete još palačinki.
  5. Dodajte začine i dodatke po izboru



Pripremila : Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

KOLIKO JE ČESTO POTREBNO PRATI HLAČE?

BOŽANSTVENA TORTA OPERA