DOMAĆI LIKER OD KUPINA




Domaći liker od kupina

 

 

Kad ljeto polako prelazi u jesen, priroda nas daruje jednim od najukusnijih plodova – kupinama, koje ćemo uskoro brati i u njima uživati, a kako bismo to mogli tijekom cijele godine, predlažemo vam da napravite ovaj prefini liker.

 

 

 

 

Domaći liker od kupina

 

 

Sastojci:

 

  • 1 kg svježih kupina
  • 500 g šećera
  • 1 litra kvalitetne rakije ili votke
  • 1 štapić vanilije (po želji)
  • Korica pola limuna

 

 

 

 

Priprema:

 

 

  1. Kupine dobro operite i ostavite da se dobro ocijede. Nemojte ih zdrobiti – najbolje je da ostanu cijele kako bi liker imao lijepu teksturu i okus.
  2. U veliku staklenku složite red kupina, pospite s malo šećera, pa opet red kupina, pa šećera, dok ne potrošite sve sastojke. Na vrh dodajte štapić vanilije i koricu limuna.
  3. Prelijte rakijom ili votkom, tako da su kupine potpuno potopljene.
  4. Staklenku zatvorite i ostavite na hladnom i tamnom mjestu najmanje šest tjedana. Povremeno protresite staklenku kako bi se šećer bolje rastopio i okusi spojili.
  5. Nakon što je liker odležao, procijedite ga kroz gazu ili fino cjedilo u čistu bocu.
  6. Liker čuvajte na hladnom mjestu ili u hladnjaku. Poslužite rashlađen ili kao dodatak kolačima i desertima.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE