CHIMICHURRI UMAK






Chimichurri umak

 

 

Chimichurri je predivan argentinski umak od češnjaka, peršina, čilija, vinskog octa i maslinovog ulja, blizak mediteranskoj kuhinji. Izvrsno paše uz sve grilano meso, ribu i povrće, a ostatke sam koristila kao dresing za ultimativnu ljetnu salatu od rajčica, krastavaca i paprike. Dobar tek!

 

 

 

Chimichurri umak

 

Sastojci za četiri osobe:

 

• 50 g peršina

• 3 češnja češnjaka

• 1 crvena čili papričica

• 100 ml maslinova ulja

• 30 ml crvenog vinskog octa

• ½ žličice soli

• ¼ žličice crnog papra

• ½ žličice suhog origana

 

 

 

Priprema:

 

Peršin operite, osušite i nasitno nasjeckajte.

Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte ili zgnječite.

Čili papričicu nasitno nasjeckajte.

U zdjeli pomiješajte peršin, češnjak, čili, suhi origano, sol i papar.

Ulijte crveni vinski ocat i maslinovo ulje pa sve dobro promiješajte.

Ostavite umak da odstoji najmanje 10 minuta kako bi se okusi proželi.

Poslužite umak uz meso s roštilja, pečeno povrće ili kao dodatak kruhu.

 

 

Savjet:

Kiselost je važna komponenta za ovaj umak. Umjesto vinskog octa možete koristiti jabučni ocat ili eksperimentirati s limunovim sokom.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

7 NAVIKA SRETNIH ŽENA

ZELENA STRANA ŽIVOTA