CARBONARA S TIKVICAMA
Carbonara s tikvicama
Ako volite carbonaru, ali
tražite način da je učinite malo drugačijom, ova verzija s tikvicama savršena
je za vas. Kremasta, bogata, a opet nježna i mirisna – ovo je ručak ili večera
koju ćete sigurno poželjeti ponoviti.
Carbonara s tikvicama
Sastojci:
- 400 g špageta
- 200 g pancete (narezane na kockice)
- 1 veća tikvica
- 4 žumanjka
- 100 g ribanog parmezana
- 1 režanj češnjaka
- Maslinovo ulje
- Svježe mljeveni crni papar
- Sol po ukusu
Priprema:
- Skuhajte špagete u velikoj količini posoljene vode dok
ne budu al dente. Sačuvajte malo vode od kuhanja (oko 1/2 šalice), a zatim
ocijedite tjesteninu.
- U širokoj tavi zagrijte malo maslinova ulja pa dodajte
pancetu i češnjak. Pržite dok panceta ne postane zlatna i hrskava. Češnjak
izvadite.
- Dodajte naribanu ili na ploške narezanu tikvicu i
kratko pirjajte – nekoliko minuta, dok ne omekša i lagano se karamelizira.
- U međuvremenu u zdjelici pomiješajte žumanjke, parmezan
i obilje svježe mljevenog papra. Ovo je baza kremastog umaka.
- Ubacite ocijeđene špagete u tavu s pancetom i
tikvicama, dobro promiješajte pa maknite s vatre.
- Odmah umiješajte smjesu jaja i sira, uz dodavanje malo
sačuvane vode od kuhanja – samo koliko je potrebno da se stvori
svilenkasti, kremasti umak. Pazite da se jaja ne skuhaju.
- Poslužite odmah, pospite parmezanom i svježe mljevenim
paprom po želji.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar