TURSKA PASTA




Turska pasta 

 

 

Turska tjestenina preplavila je društvene mreže i postala viralni hit. Priprema je vrlo jednostavna, a svi je hvale zbog zanimljivih okusa. Ako trebate ideju što napraviti za ručak ili večeru, donosimo vam detaljan recept koji će vas sigurno oduševiti.

 

 

 

Sastojci:

 

• 500 g mljevenog mesa 

• 1 žličica luka u prahu po želji 

• 1 žličica paprike

• sol i papar

• 1 glavica luka sitno nasjeckanog 

 

 

Umak od jogurta:

 

• 1,5 šalica običnog jogurta 

• 1/2 žličice soli po želji 

• 3 češnja češnjaka, mljevena

 

 

 

Umak od maslaca:

 

• 4 žlice maslaca 

• 1/2 žličice slatke paprike 

 

 

 

Dodatno:

 

• 350 g tjestenine 

• šaka prepolovljenih cherry rajčica 

• nasjeckani peršin 

 

 

 

 

Priprema:

 

Pržite mljeveno meso bez ulja u tavi na jakoj vatri. 

 

Izlomite ga žlicom, pa dodajte sol, papar, papriku i luk u prahu. 

 

Pržite nekoliko minuta, dodajte sitno sjeckani luk i pržite dok meso ne porumeni. 

 

Ostavite sa strane pa napravite umak od jogurta.

 

Pomiješajte jogurt s češnjakom i soli.

 

Probajte i prilagodite sol vašim željama. 

 

Ostavite sa strane.

 

Zatim napravite umak od maslaca tako da u malom loncu na štednjaku rastopite maslac. 

 

Dodajte papriku i pržite oko minutu.

 

Maknite s vatre. 

 

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. 

 

Kad je tjestenina skuhana rasporedite je u zdjelice s umakom od jogurta, a zatim dodajte mljeveno meso. 

 

Zatim dodajte prepolovljene cherry rajčice i sitno nasjeckani peršin.

 

Na kraju prelijte umakom od maslaca. 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?