TORTA OD SIRA I ČOKOLADE




Torta od sira i čokolade

 

 

Mnogo je razloga zašto trebate napraviti svoju čokoladno-sirnu tortu kod kuće. Kao prvo, zato jer je fina, kao drugo, zato jer će biti fina i dragim ljudima, kao treće, ako imate oko sebe hrpu sretnih i najedenih ljudi, osim što ćete i vi sami biti sretni - sada je na njih red da ispunjavaju vaše želje! Ali prvo – recept.

 

 

Torta od sira i čokolade

 

Sastojci:

 

  • 4 jaja (odvojeni žumanjci od bjelanjaka)
  • 12 dag javorovog sirupa bez šećera (ili za one na ketu – 2 žlice stevije ili neki drugi zaslađivač)
  • Korica 1 naranče
  • 80 dag sira ricotte (ili nekog drugog svježeg kravljeg sira)
  • 20 dag rižinog (za one na keto dijeti – bademovo ili kokosovo brašno)
  • Aroma vanilije ili naranče – prema želji
  • 10 dag tamne čokolade (komadići)

 

 

 

Priprema:

 

Zagrijte pećnicu na 180C.

Odvojite žumanjke od bjelanjaka.

U jednoj posudi izmiksajte žumanjke s javorovim sirupom (ili nekim drugim zaslađivačem), aromu i koricu naranče pa dodajte sir ricottu i brašno.

Posebno izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg pa ih žlicom vrlo oprezno umiješajte u smjesu te smjesu sipajte u okrugli kalup za torte, prethodno premazan putrom i pobrašnjen brašnom.

Tamnu čokoladu narežite na sitne komadiće pa posipajte smjesu.

Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici 40 minuta.  

Torta može stajati u hladnjaku do 3 dana.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA