TORTA OD SIRA I ČOKOLADE
Torta od sira i čokolade
Mnogo je razloga zašto trebate napraviti svoju čokoladno-sirnu tortu kod
kuće. Kao prvo, zato jer je fina, kao drugo, zato jer će biti fina i
dragim ljudima, kao treće, ako imate oko sebe hrpu sretnih i najedenih ljudi,
osim što ćete i vi sami biti sretni - sada je na njih red da ispunjavaju vaše
želje! Ali prvo – recept.
Torta od sira i čokolade
Sastojci:
- 4 jaja (odvojeni žumanjci od
bjelanjaka)
- 12 dag javorovog sirupa bez
šećera (ili za one na ketu – 2 žlice stevije ili neki drugi zaslađivač)
- Korica 1 naranče
- 80 dag sira ricotte (ili nekog
drugog svježeg kravljeg sira)
- 20 dag rižinog (za one na keto
dijeti – bademovo ili kokosovo brašno)
- Aroma vanilije ili naranče –
prema želji
- 10 dag tamne čokolade
(komadići)
Priprema:
Zagrijte
pećnicu na 180C.
Odvojite
žumanjke od bjelanjaka.
U jednoj
posudi izmiksajte žumanjke s javorovim sirupom (ili nekim drugim zaslađivačem),
aromu i koricu naranče pa dodajte sir ricottu i brašno.
Posebno
izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg pa ih žlicom vrlo oprezno umiješajte u
smjesu te smjesu sipajte u okrugli kalup za torte, prethodno premazan putrom i
pobrašnjen brašnom.
Tamnu
čokoladu narežite na sitne komadiće pa posipajte smjesu.
Pecite u
unaprijed zagrijanoj pećnici 40 minuta.
Torta
može stajati u hladnjaku do 3 dana.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar