POVRTNO VARIVO SA SIROM
Povrtno
varivo sa sirom
Toplo jelo na žlicu savršen je izbor na kišni dan. Danas vam
preporučujemo povrtno varivo sa sirom za čiju će vam pripremu biti potrebno
nešto više od pola sata.
Povrtno varivo sa sirom
Sastojci:
- •
1 l povrtnog temeljca
- 500 ml mlijeka
- 400 g mrkve
- 300 g krumpira
- 220 g naribanog cheddara
- 200 g brokule
- 30 g maslaca
- 3-4 češnja češnjaka
- 2 žlice brašna
- 1 luk
- sol i papar po želji
Priprema:
1.
Rastopite maslac u
većem loncu i na njemu prepirjajte nasjeckani luk i mrkvu – pirjajte povrće oko
pet do deset minuta, dok ne omekša. Potom dodajte nasjeckani češnjak i
nastavite pirjati još oko pola minute.
2. Podlijte povrtnim temeljcem. Posolite i popaprite po želji.
Dodajte oguljeni krumpir narezan na manje kocke i kuhajte sve zajedno još oko
deset minuta.
3.
U manjoj zdjelici
pomiješajte mlijeko i brašno dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.
Prelijte tu smjesu u varivo te dodajte nasjeckanu brokulu. Kuhajte još deset
minuta, dok se povrće ne skuha do kraja, a varivo ne zgusne.
4. Na kraju dodajte naribani sir, dobro promiješajte i pustite da
se rastopi. Varivo poslužite s kriškom domaćeg kruha. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar