POVRTNO VARIVO SA SIROM




Povrtno varivo sa sirom

 

 

Toplo jelo na žlicu savršen je izbor na kišni dan. Danas vam preporučujemo povrtno varivo sa sirom za čiju će vam pripremu biti potrebno nešto više od pola sata.

 

 

 

Povrtno varivo sa sirom

 

Sastojci:

 

  • 1 l povrtnog temeljca
  • 500 ml mlijeka
  • 400 g mrkve
  • 300 g krumpira
  • 220 g naribanog cheddara
  • 200 g brokule
  • 30 g maslaca
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2 žlice brašna
  • 1 luk
  • sol i papar po želji

 

 

 

Priprema:

 

1.      Rastopite maslac u većem loncu i na njemu prepirjajte nasjeckani luk i mrkvu – pirjajte povrće oko pet do deset minuta, dok ne omekša. Potom dodajte nasjeckani češnjak i nastavite pirjati još oko pola minute.

2.     Podlijte povrtnim temeljcem. Posolite i popaprite po želji. Dodajte oguljeni krumpir narezan na manje kocke i kuhajte sve zajedno još oko deset minuta.

3.     U manjoj zdjelici pomiješajte mlijeko i brašno dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Prelijte tu smjesu u varivo te dodajte nasjeckanu brokulu. Kuhajte još deset minuta, dok se povrće ne skuha do kraja, a varivo ne zgusne.

4.     Na kraju dodajte naribani sir, dobro promiješajte i pustite da se rastopi. Varivo poslužite s kriškom domaćeg kruha. Dobar tek!

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?