POHANE BANANE
Pohane banane
Pohane banane su zanimljivi
desert koji se najčešće servira u azijskoj kuhinji. Možete ih jednostavno
pripremiti kod kuće u manje
od pola sata.
Pohane banane
Sastojci:
·
6 banana
·
2 i pol
šalice brašna
·
2 žlice
šećera
·
3 žličice praška za pecivo
·
2 žličice
gustina
·
četvrtina žličice soli
·
2 šalice
vode
·
3 šalice
suncokretova ulja
Priprema:
Ogulite banane i narežite ih na 4 dijela. U velikoj zdjeli
izmiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, gustin i sol. Umiješajte vodu.
Trebate dobiti gusto glatko tijesto. Ako je potrebno, dodajte više od 2 šalice
vode. Zagrijte ulje u neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri, ulje treba
postići temperaturu od 175 stupnjeva. Komade banane umačite u tijesto, jedan po
jedan, pustite da se s njih ocijedi višak tijesta te ih pažljivo ubacite u
vrelo ulje. Pazite da banane ne dotaknu dno tave kako ne bi zagorjele i/ili se
zalijepile za dno. Tavu nemojte pretrpati - treba biti dovoljno ulja da svi
komadi banane mogu plutati u ulju. Pržite dok se tijesto ne zazlati, izvadite
iz ulja i stavite na papirnati kuhinjski ubrus kako bi se upio višak masnoće.
Prelijte medom, umakom od čokolade, karamelom... Ili poslužite uz sladoled od
vanilije.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar