POHANE BANANE




Pohane banane

 

 

Pohane banane su zanimljivi desert koji se najčešće servira u azijskoj kuhinji. Možete ih jednostavno pripremiti kod kuće u manje od pola sata.

 

 

 

Pohane banane

 

 

Sastojci:

 

·       6 banana

·        2 i pol šalice brašna

·        2 žlice šećera

·       3 žličice praška za pecivo

·        2 žličice gustina

·       četvrtina žličice soli

·        2 šalice vode

·        3 šalice suncokretova ulja

 

 

Priprema:

 

Ogulite banane i narežite ih na 4 dijela. U velikoj zdjeli izmiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, gustin i sol. Umiješajte vodu. Trebate dobiti gusto glatko tijesto. Ako je potrebno, dodajte više od 2 šalice vode. Zagrijte ulje u neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri, ulje treba postići temperaturu od 175 stupnjeva. Komade banane umačite u tijesto, jedan po jedan, pustite da se s njih ocijedi višak tijesta te ih pažljivo ubacite u vrelo ulje. Pazite da banane ne dotaknu dno tave kako ne bi zagorjele i/ili se zalijepile za dno. Tavu nemojte pretrpati - treba biti dovoljno ulja da svi komadi banane mogu plutati u ulju. Pržite dok se tijesto ne zazlati, izvadite iz ulja i stavite na papirnati kuhinjski ubrus kako bi se upio višak masnoće. Prelijte medom, umakom od čokolade, karamelom... Ili poslužite uz sladoled od vanilije.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA