PEČENO PILE S MASLACEM I ČEŠNJAKOM
Pečeno
pile s maslacem i češnjakom
Pečeno
pile nedjeljni je standard, ali to nikako ne znači da ga morate
svaki put peći na isti način i jednako začinjeno. Ovaj jednostavan recept uzet
će vam samo 15-ak minuta za pripremu, a krajnji će vas rezultat oduševiti
sočnošću i bogatstvom okusa.
Pečeno pile s maslacem i češnjakom
Sastojci:
- 1 cijelo pile
- 25 g maslaca
- 1 žlica maslinovog ulja
- sok od ½ limuna
- 1 čajna žličica soli
- 1 čajna žličica sušenog
ružmarina
- ½ čajne žličice crnog papra
- 1 čajna žličica suhe majčine
dušice
- ¼ čajne žličice kajenskog
papra, po želji
- 3 češnja češnjaka, protisnuta
- 1 glavica češnjaka, prerezana
na pola
Priprema:
1.
Isperite pile i dobro
ga osušite papirnatim ručnikom.
2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
3. Otopite maslac i pomiješajte ga s maslinovim uljem i limunovim
sokom. Smjesu utrljajte u piletinu izvana i pod kožu.
4. Pomiješajte začine i sušeno bilje (ne i češnjak) i također ih
utrljajte ih u piletinu.
5. Na kraju utrljajte i protisnuti češnjak.
6. Ocijeđenu polovicu limuna i na pola prerezanu glavicu češnjaka
stavite u pile, a noge mu svežite koncem ili alu-folijom.
7. Prebacite pile u lim za pečenje prsima prema dolje i stavite ga
peći. Nakon 45 minuta okrenite pile i pecite još 45 minuta.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar