PEČENO PILE S MASLACEM I ČEŠNJAKOM




Pečeno pile s maslacem i češnjakom

 

 

 

Pečeno pile nedjeljni je standard, ali to nikako ne znači da ga morate svaki put peći na isti način i jednako začinjeno. Ovaj jednostavan recept uzet će vam samo 15-ak minuta za pripremu, a krajnji će vas rezultat oduševiti sočnošću i bogatstvom okusa.

 

 

 

 

Pečeno pile s maslacem i češnjakom

 

 

Sastojci:

 

  • 1 cijelo pile
  • 25 g maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sok od ½ limuna
  • 1 čajna žličica soli
  • 1 čajna žličica sušenog ružmarina
  • ½ čajne žličice crnog papra
  • 1 čajna žličica suhe majčine dušice
  • ¼ čajne žličice kajenskog papra, po želji
  • 3 češnja češnjaka, protisnuta
  • 1 glavica češnjaka, prerezana na pola

 

 

 

Priprema:

 

1.      Isperite pile i dobro ga osušite papirnatim ručnikom.

2.     Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

3.     Otopite maslac i pomiješajte ga s maslinovim uljem i limunovim sokom. Smjesu utrljajte u piletinu izvana i pod kožu.

4.     Pomiješajte začine i sušeno bilje (ne i češnjak) i također ih utrljajte ih u piletinu.

5.     Na kraju utrljajte i protisnuti češnjak.

6.    Ocijeđenu polovicu limuna i na pola prerezanu glavicu češnjaka stavite u pile, a noge mu svežite koncem ili alu-folijom.

7.     Prebacite pile u lim za pečenje prsima prema dolje i stavite ga peći. Nakon 45 minuta okrenite pile i pecite još 45 minuta.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?