KREMASTI TIRAMISU OD BUNDEVE
Kremasti tiramisu od bundeve
Ako ste se "navukli" na pitu od bundeve, vrijeme je
da odete korak dalje. Ovaj tiramisu od bundeve kombinira mascarpone sa začinima
poput cimeta i đumbira te bundeve i piškota natopljenih kavom. Rezultat? Desert
koji podsjeća na pumpkin spice latte na tanjuru – i sve to bez pečenja!
Kremasti tiramisu od bundeve
Sastojci za dvije osobe:
·
1 šalica pirea od bundeve
·
0,5 šalica
smeđeg šećera
·
1,5
žličica cimeta
·
1 žličica
đumbira u prahu
·
0,25
žličica muškatnog oraščića
·
2 šalice
mascarponea
·
1 šalica
vrhnja za šlag
·
2 espressa
·
0,25 šalica šećera
·
32 kom piškota
Priprema:
U zdjeli pomiješajte pire od bundeve, smeđi šećer, cimet,
đumbir i muškatni oraščić. Miješajte mikserom dok smjesa ne postane glatka.
Dodajte mascarpone sir i sjedinite. Dodajte slatko vrhnje i miješajte dok krema
ne postane lagana i pahuljasta. Ostavite sa strane. U plitkoj zdjeli
pomiješajte espresso sa šećerom dok se šećer ne otopi. Piškote umačite u kavu.
Polovicu piškota složite na dno posude za pečenje u ravnom sloju. Na sloj
piškota nanesite polovicu kreme od bundeve i ravnomjerno je rasporedite. Ponovite
postupak i zatim prekrijte preostalom kremom od bundeve te zagladite površinu.
Pokrijte tiramisu i ostavite ga u hladnjaku najmanje osam sati ili preko noći.
Prije posluživanja pospite vrh tiramisua cimetom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar