KREMASTI TIRAMISU OD BUNDEVE




Kremasti tiramisu od bundeve

 

 

Ako ste se "navukli" na pitu od bundeve, vrijeme je da odete korak dalje. Ovaj tiramisu od bundeve kombinira mascarpone sa začinima poput cimeta i đumbira te bundeve i piškota natopljenih kavom. Rezultat? Desert koji podsjeća na pumpkin spice latte na tanjuru – i sve to bez pečenja!


 

Kremasti tiramisu od bundeve

 

Sastojci za dvije osobe:

 

·         1 šalica pirea od bundeve

·          0,5 šalica smeđeg šećera

·          1,5 žličica cimeta

·          1 žličica đumbira u prahu

·          0,25 žličica muškatnog oraščića

·          2 šalice mascarponea

·          1 šalica vrhnja za šlag

·          2 espressa

·         0,25 šalica šećera

·         32 kom piškota

 

 

 

Priprema:

 

U zdjeli pomiješajte pire od bundeve, smeđi šećer, cimet, đumbir i muškatni oraščić. Miješajte mikserom dok smjesa ne postane glatka. Dodajte mascarpone sir i sjedinite. Dodajte slatko vrhnje i miješajte dok krema ne postane lagana i pahuljasta. Ostavite sa strane. U plitkoj zdjeli pomiješajte espresso sa šećerom dok se šećer ne otopi. Piškote umačite u kavu. Polovicu piškota složite na dno posude za pečenje u ravnom sloju. Na sloj piškota nanesite polovicu kreme od bundeve i ravnomjerno je rasporedite. Ponovite postupak i zatim prekrijte preostalom kremom od bundeve te zagladite površinu. Pokrijte tiramisu i ostavite ga u hladnjaku najmanje osam sati ili preko noći. Prije posluživanja pospite vrh tiramisua cimetom.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA