JUHA OD TJESTENINE I PARMEZANA
Juha od tjestenine i parmezana
Kada nemate puno vremena za pripremu jela, a želite uživati u finom
obroku, ova juha je savršeni izbor. Priprema se od tek nekoliko sastojaka:
tjestenine, pilećeg temeljca, parmezana, maslaca i pokojeg začina.
Juha od tjestenine i parmezana
Sastojci:
- 2 l pilećeg temeljca
- 400 g ditalini tjestenine
- 200 g maslaca
- 90 g naribanog parmezana
- 2 češnja češnjaka
- papar po želji
- svježi peršin za posluživanje
Priprema:
1.
U loncu rastopite
maslac, pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani češnjak. Pirjajte češnjak u
trajanju oko pola minute.
2. Podlijte češnjak s pilećim temeljcem i dodajte suhu tjesteninu.
Kuhajte sve zajedno oko deset minuta dok se tjestenina ne skuha al dente.
3. U juhu ubacite većinu naribanog parmezana i začinite s paprom po
želji. Juhu poslužite toplu sa svježim peršinom i preostalim parmezanom. Dobar
tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar