JUHA OD TJESTENINE I PARMEZANA




Juha od tjestenine i parmezana

 

 

Kada nemate puno vremena za pripremu jela, a želite uživati u finom obroku, ova juha je savršeni izbor. Priprema se od tek nekoliko sastojaka: tjestenine, pilećeg temeljca, parmezana, maslaca i pokojeg začina.

 

 

 

Juha od tjestenine i parmezana

 

 

Sastojci:

 

  • 2 l pilećeg temeljca
  • 400 g ditalini tjestenine
  • 200 g maslaca
  • 90 g naribanog parmezana
  • 2 češnja češnjaka
  • papar po želji
  • svježi peršin za posluživanje

 

 

 

 

Priprema:

 

1.      U loncu rastopite maslac, pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani češnjak. Pirjajte češnjak u trajanju oko pola minute.

2.     Podlijte češnjak s pilećim temeljcem i dodajte suhu tjesteninu. Kuhajte sve zajedno oko deset minuta dok se tjestenina ne skuha al dente.

3.     U juhu ubacite većinu naribanog parmezana i začinite s paprom po želji. Juhu poslužite toplu sa svježim peršinom i preostalim parmezanom. Dobar tek!

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?