HRSKAVO LISNATO PECIVO PUNJENO PORILUKOM I FETA SIROM
Hrskavo punjeno pecivo punjeno porilukom i feta sirom
Gotovo pakiranje lisnatog tijesta možete
iskoristiti za brzi zalogaj, bilo slatki bilo slanil. Za pripremu lisnatih
trokutića punjenih porilukom i feta sirom trebat ćete oko pola sata.
Hrskavo punjeno pecivo punjeno porilukom i feta
sirom
Sastojci:
2 poriluka
maslinovo ulje
500 g lisnatog tijesta
sol, papar
mediteranska mješavina začina
100 g feta sira
1 žumanjak
sezam
Priprema:
Operite i narežite
Poriluk dobro operite pa narežite na komade.
Prodinstajte
Na ulju prodinstajte nasjeckani poriluk pa ga posolite,
popaprite i začinite mediteranskim začinima.
Razvaljajte
Lisnato tijesto razvaljajte i narežite na pravokutnike.
Nadjenite
Rubove premažite razmućenim žumanjkom, nadjenite porilukom,
pospite razmrvljenom fetom i dijagonalno preklopite. Premažite ih s još malo
žumanjka pa pospite sezamom.
Pecite
Pecite ih 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar