HOJICHA LATTE
Hojicha latte
Hojicha je zeleni čaj,
ali za razliku od matcha praha, koji se pravi od mladih listova čajevca
uzgojenih u hladu, hojicha nastaje pečenjem listova, peteljki i grančica na
visokim temperaturama. Ovaj proces mu daje prepoznatljivu crvenkastosmeđu boju
i bogate note prženih lješnjaka, keksa i karamele. Osim toga, kao što smo već
spomenuli – pečenje smanjuje udio kofeina, što znači da je hojicha nježnija za
organizam i idealna za večernje opuštanje, a u Japanu ga piju čak i djeca.
Hojicha latte
Sastojci:
- 1
žličica hojiche u prahu
- 60 ml
vode zagrijane na 80°C
- 180 ml
mlijeka (ili zobenog mlijeka)
- 1
žličica sirupa, javorovog sirupa ili šećera (po želji)
Priprema:
U zdjelicu stavite
hojicha prah. Dodajte zagrijanu vodu i zapjenite metlicom za matchu ili ručnim
mikserom dok ne dobijete glatku smjesu. Ugrijte mlijeko i zapjenite ga
(najbolje pjenilicom za mlijeko ili cappuccino aparatom). Ulijte hojicha bazu u
šalicu, dodajte sladilo ako želite, i prelijte pjenastim mlijekom. Po želji,
pospite malo dodatnog hojicha praha na vrh za dekoraciju.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar