HOJICHA LATTE




Hojicha latte

 

 

Hojicha je zeleni čaj, ali za razliku od matcha praha, koji se pravi od mladih listova čajevca uzgojenih u hladu, hojicha nastaje pečenjem listova, peteljki i grančica na visokim temperaturama. Ovaj proces mu daje prepoznatljivu crvenkastosmeđu boju i bogate note prženih lješnjaka, keksa i karamele. Osim toga, kao što smo već spomenuli – pečenje smanjuje udio kofeina, što znači da je hojicha nježnija za organizam i idealna za večernje opuštanje, a u Japanu ga piju čak i djeca.

 

 

 

Hojicha latte

 

Sastojci:

 

  • 1 žličica hojiche u prahu
  • 60 ml vode zagrijane na 80°C
  • 180 ml mlijeka (ili zobenog mlijeka)
  • 1 žličica sirupa, javorovog sirupa ili šećera (po želji)

 

 

 

 

Priprema:

 

 

U zdjelicu stavite hojicha prah. Dodajte zagrijanu vodu i zapjenite metlicom za matchu ili ručnim mikserom dok ne dobijete glatku smjesu. Ugrijte mlijeko i zapjenite ga (najbolje pjenilicom za mlijeko ili cappuccino aparatom). Ulijte hojicha bazu u šalicu, dodajte sladilo ako želite, i prelijte pjenastim mlijekom. Po želji, pospite malo dodatnog hojicha praha na vrh za dekoraciju.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?