GUSTA JUHA S PORILUKOM I KRUMPIROM
Gusta juha s porilukom i krumpirom
Ako želite zasitno i nutritivno bogato jelo koje će pomoći u
oporavku od viroze pripremite juhu od poriluka i krumpira. Dobar tek!
Gusta juha s porilukom i krumpirom
Sastojci:
• 2 žlice maslinova ulja
• 1 luk
• 2 češnja češnjaka
• 3 veća poriluka
• 3 krumpira
• 1,5 l povrtnog temeljca (kocka za juhu + voda)
• 1 – 2 lovorova lista
• 1/3 žličice suhe majčine dušice
• sol i papar po želji
Priprema:
Na maslinovu ulju popržite sitno nasjeckani luk i češnjak.
Zatim dodajte nasjeckani poriluk i pržite još nekoliko
minuta.
Zalijte temeljcem (kocku za juhu pomiješajte s 1,5 l vode).
Promiješajte i dodajte krumpir narezan na kockice.
Poklopite i kuhajte 10 do 15 minuta.
Zatim promiješajte pa dodajte začine.
U blender stavite 2 – 3 zaimače juhe sa svim povrćem pa
blendajte dok sve dobro ne utisnite.
Vratite u juhu, promiješajte i poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar