FARFALLE S TUNOM
Farfalle s tunom
Ovo jelo može biti super ideja za brzi
ručak koji možemo ponijeti i na posao. Dobar tek!
Farfalle s tunom
Sastojci za četiri osobe:
- 35 dag farfalla (mašnica)
- 2 konzerve tune (ili10 dag
svježe tune)
- 10-ak cherry rajčica
- 1 luk
2 češnja češnjaka (sitno nasjeckan) - 1/4 čaše crnog vina (ili prema
želji bijelog)
- peršin (sitno nasjeckan)
1 žlica koncentrata paradajza - bosiljak (nasjeckan krupno)
- origano
- nekoliko maslina - prema želji
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- parmezan - prema želji, za
posipati po tjestenini
Priprema:
Skuhajte tjesteninu al dente. U međuvremenu na maslinovom
ulju podinstajte nasjeckani luk. Ocijedite tunu iz konzerve i dodajte je na
luk, promiješajte i dolijete oko ½ dl vina te dodajte češnjak i peršin.
Povremeno miješajte i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte cherry rajčice,
koncentrat paradajza, masline, malo nasjeckanog bosiljka i origana. Posolite i
popaprite. Prelijte umak preko tjestenine i prema želji pospite parmezanom.
Pripremila : Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar