FARFALLE S TUNOM




Farfalle s tunom

 

 

Ovo jelo može biti super ideja za brzi ručak koji možemo ponijeti i na posao. Dobar tek!

 

 

 

Farfalle s tunom

 

Sastojci za četiri osobe:

 

  • 35 dag farfalla (mašnica)
  • 2 konzerve tune (ili10 dag svježe tune)
  • 10-ak cherry rajčica
  • 1 luk
    2 češnja češnjaka (sitno nasjeckan)
  • 1/4 čaše crnog vina (ili prema želji bijelog)
  • peršin (sitno nasjeckan)
    1 žlica koncentrata paradajza
  • bosiljak (nasjeckan krupno)
  • origano
  • nekoliko maslina - prema želji
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • parmezan - prema želji, za posipati po tjestenini

 

 

 

Priprema:

 

Skuhajte tjesteninu al dente. U međuvremenu na maslinovom ulju podinstajte nasjeckani luk. Ocijedite tunu iz konzerve i dodajte je na luk, promiješajte i dolijete oko ½ dl vina te dodajte češnjak i peršin. Povremeno miješajte i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte cherry rajčice, koncentrat paradajza, masline, malo nasjeckanog bosiljka i origana. Posolite i popaprite. Prelijte umak preko tjestenine i prema želji pospite parmezanom.

 

 

 

Pripremila : Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA