DINSTANI CRVENI KUPUS S KRUMPIROM




Dinstani crveni kupus s krumpirom

 

 

Crveni kupus odličan je na salatu i kao dodatak raznima jelima, a baš kao i njegov bijeli rođak, stvoren je za dinstanje i sjajan je prilog težim, zimskim jelima, pečenjima i naravno – pečenicama.

 

 

 

 

Dinstani crveni kupus s krumpirom

 

Sastojci:

 

  • 500 g crvenog kupusa
  • 3 krumpira
  • 1 crveni luk
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1 čajna žličica šećera
  • 100 ml vode
  • crni papar
  • sol
  • prstohvat kima

 

 

 

Priprema:

 

1.      Crveni kupus izrežite na trakice, a krumpir na kockice.

2.     Crveni luk nasjeckajte, potom ga dinstajte nekoliko minuta na maslinovom ulju.

3.     Dodajte trakice kupusa, šećer i jabučni ocat.

4.     Zatim, dodajte vodu i kockice krumpira, začine i poklopite.

5.     Pustite da se kuha između 30 i 40 minuta dok krumpir ne omekša, a po potrebi dodajte još vode.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?