DINSTANI CRVENI KUPUS S KRUMPIROM
Dinstani
crveni kupus s krumpirom
Crveni
kupus odličan je na salatu i kao dodatak raznima jelima, a baš kao i
njegov bijeli rođak, stvoren je za dinstanje i sjajan je prilog težim, zimskim
jelima, pečenjima i naravno – pečenicama.
Dinstani crveni kupus s krumpirom
Sastojci:
- 500 g crvenog kupusa
- 3 krumpira
- 1 crveni luk
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica jabučnog octa
- 1 čajna žličica šećera
- 100 ml vode
- crni papar
- sol
- prstohvat kima
Priprema:
1.
Crveni kupus izrežite
na trakice, a krumpir na kockice.
2. Crveni luk nasjeckajte, potom ga dinstajte nekoliko minuta na
maslinovom ulju.
3. Dodajte trakice kupusa, šećer i jabučni ocat.
4. Zatim, dodajte vodu i kockice krumpira, začine i poklopite.
5. Pustite da se kuha između 30 i 40 minuta dok krumpir ne omekša,
a po potrebi dodajte još vode.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar