ČOKOLADNI PUDING OD RIŽE
Čokoladni
puding od riže
Da se čokolada i riža vole – nikada nije bila tajna. Čokoladni puding od riže jednostavan je
desert, gotov za samo pola sata,
u kojem možete uživati dok je još vruć ili kad se ohladi. A imate li te sreće
da napravite dovoljno, na oba načina. Puding će ostati dobar i do tri dana
nakon kuhanja, naravno, u hladnjaku.
Čokoladni puding od riže
Sastojci:
- 425 g arborio riže
- 40 g kakaa u prahu
- 500 ml vode
- 30 g maslaca
- 350 ml vrhnja za kuhanje
- 70 g šećera
- 115 g čokolade za kuhanje,
grubo nasjeckane
- 1/2 čajne žličice soli
- 1 čajna žličica ekstrakta
vanilije
- tučeno vrhnje, za posluživanje
Priprema:
1.
U neprianjajućoj tavi
pomiješajte rižu, vodu, vrhnje za kuhanje, kakao u prahu, maslac i šećer.
2. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok ne zavrije.
3. Kada zavrije, otklopite i, povremeno miješajući, kuhajte 20 do
25 minuta, dok riža ne omekša.
4. Kada je riža kuhana, maknite tavu s vatre i umiješajte čokoladu,
sol i ekstrakt vanilije.
5. Izlijte puding u zdjelice i poslužite topao ili hladan, po želji
s tučenim vrhnjem.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar