ČOKOLADNA TORTA S BADEMIMA




Čokoladna torta s bademima

 

 

Najdraži su nam kolači koji se spremaju brzo i lako, a ako ste u potrazi za jednim takvim, čitajte dalje jer donosimo recept za neodoljivi kolač od čokolade i badema. Za ovo savršenstvo okusa trebat će vam svega nekoliko lako dostupnih sastojaka, a priprema je stvarno laka, stoga je odličan izbor i za sve one koji nisu vješti u pripremi kolača.

 

 

Čokoladna torta s bademima

 

Sastojci:

 

  • 250 g kvalitetne tamne čokolade, nasjeckane
  • 150 g maslaca, plus malo za premazivanje
  • 4 jaja
  • 200 g smeđeg šećera
  • Prstohvat soli
  • 150 g mljevenih badema
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 žlice kakao praha, plus još malo za posipanje

 

 

Priprema:

 

  1. Zagrijte pećnicu na 190°C, ako koristite s ventilatorom onda 170°C. Obložite dno kalupa promjera 24 cm papirom za pečenje i premažite stranice maslacem.
  2. U zdjelu otpornu na toplinu stavite čokoladu i maslac. Zdjelu postavite iznad posude s lagano kipućom vodom i miješajte dok se sastojci ne otope. Ostavite da se malo ohladi.
  3. U posebnoj posudi izmiksajte jaja, šećer i prstohvat soli dok smjesa ne postane svijetla, gusta i kremasta. Dodajte rastopljenu čokoladu s maslacem i lagano promiješajte.
  4. Posipajte mljevene bademe, prašak za pecivo i kakao prah po smjesi, pa nježno umiješajte dok se sve dobro ne sjedini.
  5. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup, poravnajte vrh i pecite oko 40 minuta dok kolač ne postane čvrst na dodir.
  6. Ostavite kolač da se ohladi, pospite ga kakao prahom i poslužite.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA