ČOKOLADNA TORTA S BADEMIMA
Čokoladna torta s bademima
Najdraži su nam kolači koji se spremaju brzo i lako, a ako ste u
potrazi za jednim takvim, čitajte dalje jer donosimo recept za neodoljivi kolač
od čokolade i badema. Za ovo savršenstvo okusa trebat će vam svega nekoliko
lako dostupnih sastojaka, a priprema je stvarno laka, stoga je odličan izbor i
za sve one koji nisu vješti u pripremi kolača.
Čokoladna torta s bademima
Sastojci:
- 250
g kvalitetne tamne čokolade, nasjeckane
- 150
g maslaca, plus malo za premazivanje
- 4
jaja
- 200
g smeđeg šećera
- Prstohvat
soli
- 150
g mljevenih badema
- 1
žličica praška za pecivo
- 2
žlice kakao praha, plus još malo za posipanje
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190°C, ako koristite s ventilatorom
onda 170°C. Obložite dno kalupa promjera 24 cm papirom za pečenje i
premažite stranice maslacem.
- U zdjelu otpornu na toplinu stavite čokoladu i maslac.
Zdjelu postavite iznad posude s lagano kipućom vodom i miješajte dok se
sastojci ne otope. Ostavite da se malo ohladi.
- U posebnoj posudi izmiksajte jaja, šećer i prstohvat
soli dok smjesa ne postane svijetla, gusta i kremasta. Dodajte rastopljenu
čokoladu s maslacem i lagano promiješajte.
- Posipajte mljevene bademe, prašak za pecivo i kakao
prah po smjesi, pa nježno umiješajte dok se sve dobro ne sjedini.
- Ulijte smjesu u pripremljeni kalup, poravnajte vrh i
pecite oko 40 minuta dok kolač ne postane čvrst na dodir.
- Ostavite kolač da se ohladi, pospite ga kakao prahom i
poslužite.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar