BELGIJSKA KREM JUHA




Belgijska krem juha

 

 

Ova gusta kremasta juha oduševit će vas svojim punim okusom, a idealna je za hladne dane. Zasitna je pa može poslužiti i kao samostalan obrok.

 

 

 

Belgijska krem juha

 

Sastojci za pet osoba:

 

·       2 poriluka

·       2 mrkve

·       2 komada stabljike celera

·        400 g pilećih bataka

·        2 žlice maslaca

·       1 luk

·        4 šalice pilećeg temeljca

·        1 šalica vrhnja za kuhanje

·        2 žlice kukuruznog škroba

·        1 žumanjak

·        1 šaka lista peršina

 

 

Priprema:

 

Poriluk ogulite, operite i narežite na tanke kolutiće. Mrkvu i celer narežite na manje komade. Pileća prsa narežite na kriške debljine 1-1,5 cm. U dubljem loncu otopite maslac te pirjajte poriluk, mrkvu, celer i sitno nasjeckani luk oko 10 minuta. Dodajte toliko pilećeg temeljca da prekrije povrće pa zagrijte do vrenja, bez poklopca. Zatim dodajte pileća prsa i poklopite. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 20 minuta ili dok se meso potpuno ne skuha. Izvadite piletinu i stavite je na tanjur te pokrijte folijom. U zdjelici pomiješajte vrhnje, škrob i žumanjak. Mješavinu dodajte u juhu i dolijte još temeljca. Neprekidno miješajte dok se juha zgusne. Vratite piletinu u juhu, začinite sa soli i paprom pa kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri. Servirajte u duboke tanjure i posipajte peršinom.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA