BELGIJSKA KREM JUHA
Belgijska krem juha
Ova
gusta kremasta juha oduševit će vas svojim punim okusom, a idealna je za hladne
dane. Zasitna je pa može poslužiti i kao samostalan obrok.
Belgijska krem juha
Sastojci za pet osoba:
· 2
poriluka
· 2 mrkve
· 2
komada stabljike celera
· 400 g pilećih bataka
· 2 žlice maslaca
· 1 luk
· 4 šalice pilećeg temeljca
· 1 šalica vrhnja za kuhanje
· 2 žlice kukuruznog škroba
· 1 žumanjak
· 1 šaka lista peršina
Priprema:
Poriluk ogulite, operite i narežite na tanke kolutiće. Mrkvu
i celer narežite na manje komade. Pileća prsa narežite na kriške debljine 1-1,5
cm. U dubljem loncu otopite maslac te pirjajte poriluk, mrkvu, celer i sitno
nasjeckani luk oko 10 minuta. Dodajte toliko pilećeg temeljca da prekrije
povrće pa zagrijte do vrenja, bez poklopca. Zatim dodajte pileća prsa i
poklopite. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 20 minuta ili dok se meso potpuno
ne skuha. Izvadite piletinu i stavite je na tanjur te pokrijte folijom. U
zdjelici pomiješajte vrhnje, škrob i žumanjak. Mješavinu dodajte u juhu i
dolijte još temeljca. Neprekidno miješajte dok se juha zgusne. Vratite piletinu
u juhu, začinite sa soli i paprom pa kuhajte još nekoliko minuta na laganoj
vatri. Servirajte u duboke tanjure i posipajte peršinom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar