AROMATIČNI PIRE - KRUMPIR
Aromatični
pire - krumpir
Krumpir je povrće koje se najčešće koristi za
pripremu priloga u kuhinji, a mi smo pronašli za vas najukusniju verziju pire krumpira. Skuhajte krumpir i češnjak za aromatični
pire krumpir koji će obogatiti svako vaše mesno jelo.
Sastojci:
• 1
kg krumpira
• 6
češnja češnjaka
• 2
žličice soli
•
160 ml mlijeka
• 55
g maslaca
• 60
g vrhnja
•
papar
Priprema:
Narežite
krumpire na veće komade.
Stavite
ih u lonac s češnjakom i soli.
Ulijte
vodu u lonac tako da prekrijete krumpire.
Stavite
lonac na jaku vatru i kuhajte 20 minuta.
U
međuvremenu u malom loncu zagrijte mlijeko i maslac na srednjoj vatri uz
povremeno miješanje oko 5 minuta dok se mlijeko ne zagrije, a maslac rastopi.
Maknite
s vatre i smjesu držite na toplom.
Ocijedite
krumpir i češnjak i vratite ih u veliki lonac.
Mliječnom
smjesom prelijte krumpire.
Gnječilicom
za krumpir izradite smjesu dok ne postane glatka.
Umiješajte
kiselo vrhnje i papar.
Ovisno
o želji začinite krumpir s još soli i papar.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar