AROMATIČNI PIRE - KRUMPIR




Aromatični pire - krumpir 

 

 

Krumpir je povrće koje se najčešće koristi za pripremu priloga u kuhinji, a mi smo pronašli za vas najukusniju verziju pire krumpira. Skuhajte krumpir i češnjak za aromatični pire krumpir koji će obogatiti svako vaše mesno jelo. 

 

 

 

Sastojci:

 

• 1 kg krumpira 

• 6 češnja češnjaka 

• 2 žličice soli

• 160 ml mlijeka 

• 55 g maslaca 

• 60 g vrhnja

• papar

 

 

 

 

Priprema:

 

 

Narežite krumpire na veće komade.

 

Stavite ih u lonac s češnjakom i soli. 

 

Ulijte vodu u lonac tako da prekrijete krumpire. 

 

Stavite lonac na jaku vatru i kuhajte 20 minuta. 

 

U međuvremenu u malom loncu zagrijte mlijeko i maslac na srednjoj vatri uz povremeno miješanje oko 5 minuta dok se mlijeko ne zagrije, a maslac rastopi.

 

Maknite s vatre i smjesu držite na toplom. 

 

Ocijedite krumpir i češnjak i vratite ih u veliki lonac. 

 

Mliječnom smjesom prelijte krumpire. 

 

Gnječilicom za krumpir izradite smjesu dok ne postane glatka.

 

Umiješajte kiselo vrhnje i papar.

 

Ovisno o želji začinite krumpir s još soli i papar.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

7 NAVIKA SRETNIH ŽENA

ZELENA STRANA ŽIVOTA