ČOKOLADNI CHEESECAKE S VIŠNJAMA



Čokoladni cheesecake s višnjama

 

 

Kolač od sira ukusniji je s voćem, a ako mu dodate čokoladu, dobit ćete najkremastiju poslasticu koju ćete obožavati.

 

 

 

Čokoladni cheesecake s višnjama

 

 

Sastojci:

 

·        250 g čokoladnog keksa, izmrvljenog

·        65 g maslaca, otopljenog

·        200 g krem ​​sira

·        65 g šećera

·        1 žličica ekstrakta vanilije

·        3 velika jaja

·        130 g jogurta

·        130 g komadića čokolade

·        130 g višanja nasjeckanih

 

 

 

 

 

Priprema:

 

 

Zagrijte pećnicu na 160°. Namastite kalup za tortu. U srednjoj zdjeli pomiješajte mrvice čokoladnog keksa i otopljeni maslac. Smjesu utisnite na dno posude, pecite 10 minuta, izvadite i ostavite sa strane. Dodajte krem ​​sir i šećer u zdjelu za miješanje, tucite dok se ne sjedini i postane kremasto. Dodajte ekstrakt vanilije i dobro promiješajte. Dodajte jaja, jedno po jedno, dobro tucite nakon svakog dodavanja. Umiješajte jogurt i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Dodajte otopljenu čokoladu i promiješajte. Smjesu za cheesecake prelijte preko tijesta koje ste odvojili. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35 do 40 minuta, ili dok se sredina ne stegne. Ostavite kolač da se hladi u pećnici s malo otvorenim vratima 1 sat. Zatim stavite u hladnjak na najmanje 4 sata. Rasporedite višnje na kolač prije posluživanja.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe