ČOKOLADNI CHEESECAKE S VIŠNJAMA
Čokoladni cheesecake s višnjama
Kolač od sira ukusniji je s voćem, a ako mu dodate
čokoladu, dobit ćete najkremastiju poslasticu koju ćete obožavati.
Čokoladni cheesecake s
višnjama
Sastojci:
·
250 g čokoladnog
keksa, izmrvljenog
·
65 g maslaca,
otopljenog
·
200 g krem sira
·
65 g šećera
·
1 žličica ekstrakta
vanilije
·
3 velika jaja
·
130 g jogurta
·
130 g komadića
čokolade
·
130 g višanja
nasjeckanih
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160°. Namastite kalup za
tortu. U srednjoj zdjeli pomiješajte mrvice čokoladnog keksa i otopljeni
maslac. Smjesu utisnite na dno posude, pecite 10 minuta, izvadite i ostavite sa
strane. Dodajte krem sir i šećer u zdjelu za miješanje, tucite dok se ne
sjedini i postane kremasto. Dodajte ekstrakt vanilije i dobro promiješajte. Dodajte
jaja, jedno po jedno, dobro tucite nakon svakog dodavanja. Umiješajte jogurt i
miješajte dok smjesa ne postane glatka. Dodajte otopljenu čokoladu i
promiješajte. Smjesu za cheesecake prelijte preko tijesta koje ste odvojili.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35 do 40 minuta, ili dok se sredina ne
stegne. Ostavite kolač da se hladi u pećnici s malo otvorenim vratima 1 sat.
Zatim stavite u hladnjak na najmanje 4 sata. Rasporedite višnje na kolač prije
posluživanja.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar