TRADICIONALNA PAELLA
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/amp/a5182/recept-za-tradicionalnu-paellu-s-morskim-plodovima.html
TRADICIONALNA PAELLA
Sastojci:
3 žlice maslinova ulja
• 1 luk
• 1 crvena paprika
• 2 žlice graška
• 300 g riže
• sol i papar
• 1/2 žličice šafran
• 1 limenka pelata rajčice
• 800 ml ribljeg temeljca
• 200 g škampa
• 500 g dagnji
• 1 svežanj peršina
• 1 limun
Priprema:
Pirjajte nasjeckani luk i papriku narezanu na kockice.
Dodajte rižu i još kratko pirjajte.
Posolite, popaprite i začinite šafranom.
Vilicom usitnite pelate pa ih s tekućim dijelom dodajte riži.
Dobro promiješajte i podlijte ribljim temeljcem te kuhajte 40 minuta.
Potkraj kuhanja umiješajte grašak.
Oprane škampe i očišćene dagnje u školjki stavite na paellu i kuhajte još 10 minuta.
Neotvorene školjke bacite .
Gotovu paellu pospite nasjeckanim peršinom i ukrasite kriškama limuna.
Primjedbe
Objavi komentar