TRADICIONALNA PAELLA



https://skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/amp/a5182/recept-za-tradicionalnu-paellu-s-morskim-plodovima.html




TRADICIONALNA PAELLA 


Sastojci:

3 žlice maslinova ulja 
• 1 luk
• 1 crvena paprika 
• 2 žlice graška
• 300 g riže
• sol i papar 
• 1/2 žličice šafran
• 1 limenka pelata rajčice
• 800 ml ribljeg temeljca 
• 200 g škampa 
• 500 g dagnji 
• 1 svežanj peršina 
• 1 limun




Priprema:


Pirjajte nasjeckani luk i papriku narezanu na kockice.

Dodajte rižu i još kratko pirjajte. 

Posolite, popaprite i začinite šafranom. 

Vilicom usitnite pelate pa ih s tekućim dijelom dodajte riži. 

Dobro promiješajte i podlijte ribljim temeljcem te kuhajte 40 minuta. 

Potkraj kuhanja umiješajte grašak.

Oprane škampe i očišćene dagnje u školjki stavite na paellu i kuhajte još 10 minuta. 

Neotvorene školjke bacite . 

Gotovu paellu pospite nasjeckanim peršinom i ukrasite kriškama limuna.



Primjedbe