ODREZAK OD CELERA



https://www.google.com/amp/s/story.hr/Gourmet/amp/a210880/Odrezak-od-celera.html



Odrezak od celera 


Sastojci:

• 1 celer
• 25 g maslaca 
• 1 žlica ulja
• 2 češnja češnjaka 
• 100 ml bijelog vina 
• 150 ml temeljca 
• 100 g kelja




Priprema:

Celer očistite, ogulite i narežite na kriške debljine 2 cm.

Ostatak spremite za pripremu juhe ili variva. 

Zagrijte maslac na tavi za pečenje pa kada se prestane pjeniti dodajte celer.

Pecite oko pet minuta dok pečena strana ne poprimi zlatnu boju uz stalno polijevanje rastopljenim maslacem. 

Preokrenite celer i dodajte bijelo vino. 

Kuhajte dok se količina vina ne reducira na pola, potom dodajte temeljac. 

Celer u temeljcu pirjajte 15 minuta kako bi omekšao. 

Pripremljeni celer stavite na tanjur, začinite pripremljenim salsa verde umakom i poslužite.

Primjedbe