PAŠTICADA S NJOKIMA
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/a2234/Recept-za-pasticadu.html
PAŠTICADA S NJOKIMA
Sastojci:
• 1 kg junećeg buta
• 4 mrkve
• 2 glavice crnog luka
• 1/4 korijena celera
• 100 g slanine
• 4 češnja češnjaka
• 300 ml crnog vina
• 5 - 6 suhih šljiva
• prstohvat peršina
• 3 - 4 lista lovora
• svinjska mast
Priprema:
Meso dobro očistite od masnoće, ali ostavite u komadu.
Zatim ga zarežite na nekoliko mjesta, a u te proreze stavite očišćene cijele češnjeve češnjaka.
Meso stavite u zdjelu pa dodajte krupno nasjeckani luk, mrkvu, celer i slaninu.
Ulijte crno vino i vodu tako da prekrijete cijeli komad mesa.
Prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se marinira preko noći.
Zatim izvadite meso iz posude, a marinadu sačuvajte za poslije.
U dubljoj posudi rastopite mast i popržite meso.
Izvadite meso iz tave pa dodajte povrće iz marinade i pržite dok ne omekša.
Zatim vratite junetinu i prelijte marinadom pa zalijte vrućom vodom.
Meso treba biti pokriveno.
Dodajte suhe šljive, lovorova list, sol i papar.
Kuhajte dva sata uz povremeno podlijevanje vode.
Kada junetina potpuno omekša izvadite je iz posude i narežite odreske.
Umak pasirajte i vratite meso u tavu.
Začinite po želji i ostavite da se kuha na laganoj vatri još pola sata.
Njoke skuhajte i poslužite s mesom i umakom.
Primjedbe
Objavi komentar