MUŠKATNA TIKVA PUNJENA KVINOJOM


https://skuhaj.story.hr/Recepti/Predjelo/a5321/zapecena-bundeva-punjena-kvinojom.html


MUŠKATNA TIKVA PUNJENA KVINOJOM 


Sastojci:

• 2 manje tikve oko 1 kg
• 120 g nekuhane kvinoje 
• 230 ml vode ili povrtne juhe
• 2 žlice ulja
• 2 žličice mljevenog češnjaka 
• 1 sitno nasjeckana ljutika 
• 120 g sitno narezane paprike 
• 1 žličica začinskog bilja 
• sol i papar
• 80 g suhih brusnica 
• 60 g naribanog parmezana 
• nasjeckano lišće peršina 




Priprema:


Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. 

Tikve oštrim nožem uzdužno prepolovite i izvadite sjemenke te stavite u lim obložen papirom za pečenje. 

Budući da će se peći i puniti nije ih potrebno oguliti.

Premažite ih uljem, začinite solju i paprom i pecite 45 do 50 minuta dok ne omekšaju.

Dok se tikve peku pripremite nadjev.

Zakuhajte vodu s malo soli, dodajte kvinoju pa kuhajte dok se ne osuši i skuha.

Pokrijte i ostavite da odstoji 15 minuta pa rahlite vilicom. 

U velikoj tavi popržite češnjak i ljutiku na žlici ulja dok ne postanu prozirni. 

Zatim dodajte papriku.

Začinite začinskim biljem, solju i paprom pa tom smjesom napunite pečene tikve.

Primjedbe