MUŠKATNA TIKVA PUNJENA KVINOJOM
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Predjelo/a5321/zapecena-bundeva-punjena-kvinojom.html
MUŠKATNA TIKVA PUNJENA KVINOJOM
Sastojci:
• 2 manje tikve oko 1 kg
• 120 g nekuhane kvinoje
• 230 ml vode ili povrtne juhe
• 2 žlice ulja
• 2 žličice mljevenog češnjaka
• 1 sitno nasjeckana ljutika
• 120 g sitno narezane paprike
• 1 žličica začinskog bilja
• sol i papar
• 80 g suhih brusnica
• 60 g naribanog parmezana
• nasjeckano lišće peršina
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Tikve oštrim nožem uzdužno prepolovite i izvadite sjemenke te stavite u lim obložen papirom za pečenje.
Budući da će se peći i puniti nije ih potrebno oguliti.
Premažite ih uljem, začinite solju i paprom i pecite 45 do 50 minuta dok ne omekšaju.
Dok se tikve peku pripremite nadjev.
Zakuhajte vodu s malo soli, dodajte kvinoju pa kuhajte dok se ne osuši i skuha.
Pokrijte i ostavite da odstoji 15 minuta pa rahlite vilicom.
U velikoj tavi popržite češnjak i ljutiku na žlici ulja dok ne postanu prozirni.
Zatim dodajte papriku.
Začinite začinskim biljem, solju i paprom pa tom smjesom napunite pečene tikve.
Primjedbe
Objavi komentar