MIRISNI I SLATKI ARANCINI



https://www.google.com/amp/s/story.hr/Gourmet/amp/a223493/iz-dikine-kuhinje-arancini.html



MIRISNI I SLATKI ARANCINI 



Neodoljive grickalice od ušećerene korice naranče, limuna ili mandarina okusom podsjećaju na gumene bombone, ali mnogo su zdravije i aromatičnije. Dio su mediteranske kuhinje, a priprema je vrlo jednostavna, potrebno je samo malo vremena i strpljenja.





ARANCINI 


Sastojci:

• 500 g korice naranče, limuna ili mandarina
• šećer + sitni šećer 




Priprema:


Koricu agruma narežite i namačite tjedan dana uz mijenjanje vode dva puta na dan.

Kada omekša kuhajte u malo vode 15 minuta.

Ocijedite, izvažite, pa pripremite šećera točno koliko teži kuhana korica.

Šećer prokuhajte u malo vode i dodajte koricu. 

Nakon što prokuha izrežite je u trakice i dobro uvaljajte u sitni šećer. 

Trakice složite na kuhinjsku krpu i pustite da se osuše. 

Kada se osuše spremite arancine u teglicu i zavežite celofanom ili obložite papirom. 



Primjedbe