GERMKNEDLE
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Desert/amp/a5512/recept-za-najmekse-germknedle.html
GERMKNEDLE
Austrijski specijalitet germknedle proglašen je svojedobno najpopularnijim slatkišem, a porijeklom je iz Bavarske, Austrije i Češke.
GERMKNEDLE
Sastojci:
• 500 g brašna
• 15 g kvasca
• 220 ml mlijeka
• 2 jaja
• 50 g maslaca
• žlica šećera
• pola žličice soli
Preljev:
• 4 žumanjka
• 200 g šećera
• 200 ml mlijeka
• 150 g maslaca
• 200 g badema
• džem od šljiva
• mak za posipanje
Priprema:
U malo toplog mlijeka razmutite kvasac sa žlicom šećera i ostavite da se diže 15 minuta.
Brašno i sol pomiješajte s ostatkom mlijeka, jajima i maslacem koji ste prethodno rastopili u tavi, pa dodajte kvasac.
Umijesite glatko tijesto i ostavite da se diže oko pola sata.
Kada se smjesa udvostruči preselite je na radnu površinu i podijelite na četiri dijela.
Od svake četvrtine napravite po četiri okruglice i svaku napunite džemom od šljiva.
Napunjene germknedle ostavite da odstoje 20 minuta, a zatim ih skuhajte u loncu kipuće vode koju ste malo posolili.
Svaku knedlu prije kuhanja probodite čačkalicom na nekoliko mjesta jer će inače previše narasti.
Kuhajte ih 10 minuta, a tijekom kuhanja ne zaboravite ih okrenuti.
Sve sastojke za preljev izmiksajte pa njime prelijte germknedle.
Pospite makom.
Primjedbe
Objavi komentar