NAJFINIJA BOŽIĆNA ZVIJEZDA OD LISNATOG TIJESTA 🌟



https://jolie.hr/gastro/recepti/nestaje-u-trenu-najfinija-bozicna-zvijezda-od-lisnatog-tijesta/



Najfinija božićna zvijezda od lisnatog tijesta 



U blagdanskom razdoblju često tražimo recepte koji su vizualno efektni, a jednostavni za pripremu, nešto što izgleda kao da smo se jako potrudili, a zapravo se radi brzo i bez stresa. Upravo je takva božićna zvijezda od lisnatog tijesta s Nutellom i lješnjacima: mirisna, hrskava izvana, mekana i čokoladna iznutra, savršena za adventske vikende, druženja uz kuhano vino ili kao slatki dodatak božićnom stolu.




Najfinije božićna zvijezda od lisnatog tijesta 


Sastojci:

  • 2 pakiranja svježeg lisnatog tijesta (okruglog ili razvaljanog u krug)
  • 4–5 žlica Nutelle (ili drugog čokoladno-lješnjak namaza)
  • 2–3 žlice sitno sjeckanih lješnjaka
  • 1 jaje (za premazivanje)
  • malo mlijeka (za jaje)
  • šećer u prahu za posipanje (po želji)
  • sjeckani lješnjaci, za posipanje



Priprema:

  • Pećnicu zagrijte na 180 °C, a lim obložite papirom za pečenje. Prvi krug lisnatog tijesta položite na pripremljeni lim i ravnomjerno premažite Nutellom, ostavljajući oko jednog centimetra slobodnog ruba. Po čokoladnom namazu pospite sjeckane lješnjake kako bi svaki zalogaj imao laganu hrskavu notu.
  • Prekrijte sve drugim krugom lisnatog tijesta i lagano pritisnite rubove prstima ili vilicom kako bi se slojevi spojili. U sredinu tijesta možete staviti čašu ili mali okrugli kalup i lagano označiti centar, to će vam pomoći kod rezanja.
  • Oštrim nožem ili rezačem za pizzu izrežite tijesto od ruba prema označenom krugu na 16 jednakih trakica, pazeći da sredina ostane netaknuta. Zatim uzmite dvije susjedne trakice, svaku zakrenite dva puta prema van i spojite njihove krajeve kako bi formirali ‘krak’ zvijezde. Postupak ponovite do kraja, dok ne dobijete prepoznatljiv oblik božićne zvijezde.
  • U maloj zdjelici umutite jaje s malo mlijeka i njime premažite cijelu zvijezdu kako bi tijekom pečenja dobila lijepu zlatnu boju. Stavite u pećnicu i pecite 20–25 minuta, dok lisnato tijesto ne postane napuhano, hrskavo i zlatno smeđe.
  • Kada je izvadite iz pećnice, pustite je nekoliko minuta da se malo ohladi, a zatim je po želji pospite šećerom u prahu. Najfinija je dok je još topla, kada se Nutella lagano topi i savršeno spaja s lisnatim tijestom i lješnjacima.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

LINZER PITA

DUBAI KUGLICE

KAKO UKRASITI DOM BEZ BANKROTA?