BRZI ROZEN KOLAČ S OKUSOM NUGATA





Brzi rozen kolač s okusom nugata 




Ovaj kremasti, bogati i nevjerojatno jednostavan kolač spaja sve ono što volimo - miris lješnjaka, svilenkastu teksturu i pripremu koja ne zahtijeva sate u kuhinji. Savršen je za nenadane goste, obiteljska druženja ili trenutke kada se poželi nešto posebno bez puno komplikacija, a možete ga spremiti i za Božić. 





Brzi rozen kolač s okusom nugata 


Sastojci:

  • 1 pakiranje rozen kora
  • 700 ml mlijeka
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 250 g lješnjak namaza
  • 7 žlica gustina
  • 250 g maslaca orašastih plodova (ili margarina)
  • 2 pudinga od nugata (može i čokolada ili vanilija)
  • po želji: sjeckani lješnjaci za posip




Priprema:

  1. U manjoj zdjeli pomiješaju se gustin, šećer i pudinzi te se razrade s nekoliko žlica mlijeka kako bi se dobila glatka, ujednačena smjesa. Preostalo mlijeko i vrhnje za šlag stave se grijati do vrenja. Kada tekućina zavri, umiješa se pripremljena puding smjesa te kuha dok ne postane gusta i sjajna.
  2. U vruću kremu umiješaju se maslac orašastih plodova (ili margarin) te lješnjak namaz. Sve se dobro sjedini dok ne nastane bogata, glatka krema. Rozen kore slažu se jedna na drugu i odmah premazuju vrućom kremom. Tako se postiže savršena mekoća i ravnomjerno upijanje okusa.
  3. Na kraju se cijeli kolač premaže ostatkom kreme i po želji pospe sjeckanim lješnjacima.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

FRITULINKA - HIBRID FRITULE I PALAČINKE