BRZI ROZEN KOLAČ S OKUSOM NUGATA
Brzi rozen kolač s okusom nugata
Ovaj kremasti, bogati i nevjerojatno jednostavan kolač spaja sve ono što volimo - miris lješnjaka, svilenkastu teksturu i pripremu koja ne zahtijeva sate u kuhinji. Savršen je za nenadane goste, obiteljska druženja ili trenutke kada se poželi nešto posebno bez puno komplikacija, a možete ga spremiti i za Božić.
Brzi rozen kolač s okusom nugata
Sastojci:
- 1 pakiranje rozen kora
- 700 ml mlijeka
- 500 ml vrhnja za šlag
- 250 g lješnjak namaza
- 7 žlica gustina
- 250 g maslaca orašastih plodova (ili margarina)
- 2 pudinga od nugata (može i čokolada ili vanilija)
- po želji: sjeckani lješnjaci za posip
Priprema:
- U manjoj zdjeli pomiješaju se gustin, šećer i pudinzi te se razrade s nekoliko žlica mlijeka kako bi se dobila glatka, ujednačena smjesa. Preostalo mlijeko i vrhnje za šlag stave se grijati do vrenja. Kada tekućina zavri, umiješa se pripremljena puding smjesa te kuha dok ne postane gusta i sjajna.
- U vruću kremu umiješaju se maslac orašastih plodova (ili margarin) te lješnjak namaz. Sve se dobro sjedini dok ne nastane bogata, glatka krema. Rozen kore slažu se jedna na drugu i odmah premazuju vrućom kremom. Tako se postiže savršena mekoća i ravnomjerno upijanje okusa.
- Na kraju se cijeli kolač premaže ostatkom kreme i po želji pospe sjeckanim lješnjacima.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar