FETA SAGANAKI - UKUSNO GRČKO JELO GOTOVO U NEKOLIKO MINUTA
- feta sir
- žlica sezama
- žlica meda
- 40 g brašna
- jaje
- maslinovo ulje
Iako je glavna zvijezda ovog recepta feta sir, njega je potrebno uvaljati u smjesu od umućenog jajeta i brašna. Nakon toga, feta sir uvaljajte u smjesu od sezama i meda. Naposljetku, feta sir ispržite na maloj količini maslinovog ulja – to učinite s obje strane. Ipak, postoji još jedna – u određenoj mjeri izmijenjena – verzija ovog recepta. Ona nalaže upotrebu kore za pitu u koju bi fetu trebalo umotati, a nakon toga peći u pećnici na 180 stupnjeva. Na vama je da se odlučite koju varijantu ćete isprobati, a naš glas odlazi za obje.
Na kraju, feta saganaki se najčešće poslužuje s malom količinom iscijeđenog limuna, a neki preferiraju dodati papar te još sezama i meda. Naravno, najbolje je da ovo jelo servirate dok je još toplo – a ono se idealno kombinira sa salatom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar