ČIPS OD LISTOVA KELJA





Čips od listova kelja

 

 

Mnogi kelj svrstavaju pod kategoriju superhrane. On je bogat različitim vitaminima među kojima se izdvajaju A, C i K, a u prehranu se može uvrstiti na različite načine. Ipak, ako niste ljubitelj njegovog ukusa, isprobajte ga u formi čipsa.

 

 

Čips od listova kelja

 

Sastojci:

 

  • dvije šake listova kelja
  • dvije žlice maslinovog ulja
  • sol, papar
  • čili, po želji

 

 

 

Priprema:

 

Zagrijte pećnicu na nisku temperaturu, oko 100 stupnjeva. Dok se pećnica grije, operite listove kelja i prosušite ih papirnim ubrusom. Ravnomjerno ih rasporedite na veliki pleh, a potom temeljno sjedinite s maslinovim (ili običnim) uljem. Naposljetku, dodajte sol i papar, te po želji čili.

Stavite pleh u pećnicu te, ovisno od željenog nivoa hrskavosti, pecite listove kelja oko sat vremena. Imajte u vidu da što se duže peku, to će biti hrskaviji. Stoga listove kelja možete ostaviti u pećnici i do dva sata, ali uz konstantno provjeravanje stanja kako čips ne bi izgorio.

 

Ako u tom procesu primijetite da rubovi čipsa od kelja postaju smeđi, smanjite temperaturu. Nakon što ste zadovoljni njegovim izgledom, čips izvadite iz pećnice i ostavite nekoliko minuta da se ohladi. Samim tim, on će postati još hrskaviji.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

DUNJA - RIZNICA ZDRAVIH NUTRIJENATA

ZELENA STRANA ŽIVOTA