ČIPS OD LISTOVA KELJA
Čips od listova kelja
Mnogi kelj svrstavaju
pod kategoriju superhrane. On je bogat
različitim vitaminima među kojima se izdvajaju A, C i K,
a u prehranu se može uvrstiti na različite načine. Ipak, ako niste ljubitelj
njegovog ukusa, isprobajte ga u formi čipsa.
Čips od listova kelja
Sastojci:
- dvije
šake listova kelja
- dvije
žlice maslinovog ulja
- sol,
papar
- čili,
po želji
Priprema:
Zagrijte
pećnicu na nisku temperaturu, oko 100 stupnjeva. Dok se pećnica grije, operite
listove kelja i prosušite ih papirnim ubrusom. Ravnomjerno ih rasporedite na
veliki pleh, a potom temeljno sjedinite s maslinovim (ili običnim) uljem.
Naposljetku, dodajte sol i papar, te po želji čili.
Stavite
pleh u pećnicu te, ovisno od željenog nivoa hrskavosti, pecite listove kelja
oko sat vremena. Imajte u vidu da što se duže peku, to će biti hrskaviji. Stoga
listove kelja možete ostaviti u pećnici i do dva sata, ali uz konstantno
provjeravanje stanja kako čips ne bi izgorio.
Ako u tom procesu
primijetite da rubovi čipsa od kelja postaju smeđi, smanjite temperaturu. Nakon
što ste zadovoljni njegovim izgledom, čips izvadite iz pećnice i ostavite
nekoliko minuta da se ohladi. Samim tim, on će postati još hrskaviji.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar