UKUSNA I ZDRAVA JULIENNE JUHA
Ukusna i zdrava julienne juha
Hladni dan postali su naša svakodnevica, a zima nas čeka iza
ugla. U ovo hladno vrijeme najdraža su nam jela na žlicu, a posebno razne vruće
juhe i to one pune povrća. Takva je i julienne juha, koja je jako brzo gotova,
ukusna i zdrava.
Ukusna i zdrava julienne juha
Sastojci:
· 1,5 l
povrtnog temeljca
· 120 g
kupusa
· 2 mrkve
· 1 poriluk
· 1 korabica
· 150 g
korijena celera
· 4 žlice maslinova ulja
· sol i papar
Priprema:
Dobro i temeljito operite
povrće. Ogulite mrkve, repu i celer, uklonite vanjske listove kupusa i oštećene
dijelove poriluka. Sve povrće narežite na tanke dugačke trakice – na julienne.
Povrće popržite na maslinovu
ulju, posolite i prelijte temeljcem. Pustite da zakipi pa kuhajte oko 25 minuta
na srednjoj vatri. Kušajte i dodajte soli i papra prema ukusu. Ako je okus
preintenzivan, možete dodati i malo vode. Poslužite toplo!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar