SALATA OD TUNE, AVOKADA I KVINOJE
Salata od tune, avokada i kvinoje
Salatu
možete pripremiti unaprijed, čuvati je u hladnjaku te ponijeti na posao. Prije
serviranja je samo prelijte dresingom, dobro promiješajte i uživajte!
Salata od tune, avokada i kvinoje
Sastojci:
·
100 g kvinoje
·
3 žlice maslinovog ulja
·
sok jednog limuna
·
½ žlice octa
·
120 g ocijeđene tune iz konzerve
·
1 avokado
·
200 g cherry rajčica
·
50 g feta sira
·
50 g baby špinata
·
2 žlice tostiranih bučinih sjemenki
·
sol, papar
Priprema:
Isperite kvinoju pod hladnom vodom, stavite u lonac, prelijte
vodom i zakuhajte. Smanjite vatru i kuhajte 15 minuta. Ocijedite pa prebacite u
zdjelu da se ohladi. Maslinovo ulje pomiješajte sa sokom od limuna, octom, soli
i paprom pa ostavite sa strane. Avokado narežite na manje komade, cherry
rajčice prepolovite, a fetu namrvite.
Kad se kvinoja dovoljno ohladila, dodajte
narezane sastojke i prelijte dresingom. Lagano promiješajte, pospite sjemenkama
i poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar