SALATA OD TUNE, AVOKADA I KVINOJE




Salata od tune, avokada i kvinoje

 

Salatu možete pripremiti unaprijed, čuvati je u hladnjaku te ponijeti na posao. Prije serviranja je samo prelijte dresingom, dobro promiješajte i uživajte!

 

 

Salata od tune, avokada i kvinoje

 

Sastojci:

 

·       100 g kvinoje

·       3 žlice maslinovog ulja

·       sok jednog limuna

·       ½ žlice octa

·       120 g ocijeđene tune iz konzerve

·       1 avokado

·       200 g cherry rajčica

·       50 g feta sira

·       50 g baby špinata

·       2 žlice tostiranih bučinih sjemenki

·       sol, papar

 

 

Priprema:

 

Isperite kvinoju pod hladnom vodom, stavite u lonac, prelijte vodom i zakuhajte. Smanjite vatru i kuhajte 15 minuta. Ocijedite pa prebacite u zdjelu da se ohladi. Maslinovo ulje pomiješajte sa sokom od limuna, octom, soli i paprom pa ostavite sa strane. Avokado narežite na manje komade, cherry rajčice prepolovite, a fetu namrvite.
Kad se kvinoja dovoljno ohladila, dodajte narezane sastojke i prelijte dresingom. Lagano promiješajte, pospite sjemenkama i poslužite.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?