PERUANSKA PILETINA I RIŽA
Peruanska piletina i riža
Piletina je iznimno popularna namirnica u Peruu, gdje se peče na roštilju, a poslužuje
sa slasnim umakom aji verde.
Peruanska
piletina i riža
Sastojci
za šest osoba:
·
800 g pileta (batak, zabatak, krilca)
·
1 i pol šalica riže
·
glavica
luka
·
2 češnja
češnjaka
·
velika crvena paprika
·
1 i pol l
pilećeg temeljca
·
2-3 šake zamrznutoga graška
·
2-3 žlice
maslinova ulja
·
žličica
šafrana ili kurkume
·
2 žlice
brašna
·
2 žlice mljevene crvene paprike
·
Sol
·
Papar
·
Nekoliko maslina
Priprema:
Napravite mješavinu od brašna, mljevene crvene paprike, soli
i papra te u nju uvaljajte komade piletine. Neka se smjesa dobro uhvati sa svih
strana. Na maslinovu ulju pecite meso nekoliko minuta, dok se ne napravi fina
korica. Izvadite meso na tanjur te na istom ulju stavite dinstati luk i
papriku. Kad luk i paprika omekšaju, dodajte sitno nasjeckani češnjak i rižu.
Popržite minutu, dvije te zatim dodajte temeljac i šafran ili kurkumu. Dodajte
temeljca toliko da pokrije rižu i pustite da zakuha. Sad ubacite natrag
piletinu i kuhajte oko 20 minuta, tj. dok riža ne bude kuhana. Povremeno
promiješajte. Po potrebi dolijevajte temeljac. Zadnjih pet minuta ubacite
grašak. Dekorirajte narezanim maslinama i poslužite toplo.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar