KREMASTI ZALOGAJI OD PALENTE
Kremasti zalogaji od palente
Zalogaji od palente najukusniji su kad su svježe prženi, ali
možeš ih pripremiti do 4 dana ranije i čuvati u hermetički zatvorenoj posudi.
Elote preljev možeš pripremiti do 5 dana unaprijed i čuvati u hladnjaku. Da bi
palenta bila topla prilikom posluživanja, zagrij kolačiće u pećnici prije
dodavanja preljeva ili ih kratko prži u zračnoj fritezi da ponovno postanu
hrskavi.
Kremasti zalogaji od palente
Sastojci za četiri osobe:
·
6 šalica voda
·
2 šalice kukuruzne krupice
·
0,5 šalica
feta sira
·
1,5
žličica soli
·
1,5 žličica papra
·
1 šalica
kuhanog kukuruza
·
0,25
žličica kiselog vrhnja
·
0,5 komada
soka od limete
·
0,5
žličica chilija u prahu
·
2 žlice
maslinova ulja
·
listići korijandera
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Namažite posudu za
pečenje maslacem ili uljem.
U velikom loncu
zakuhajte vodu.
Postupno dodajte
kukuruznu krupicu, stalno miješajući pjenjačom dok se sve ne sjedini i smjesa
ne postane gusta.
Umiješajte 1/4 šalice
feta sira, žličicu soli i papra.
Palentu ravnomjerno rasporedite po posudi za pečenje.
Pecite dok ne postane
čvrsta, otprilike 40 minuta.
Ohladite je, barem sat vremena.
U međuvremenu
pomiješajte kukuruz, vrhnje, sok od pola limete, preostali feta sir, tahini te
pola žličice soli i papra.
Kad se palenta ohladi,
čašom je izrežite u krugove.
Zagrijte maslinovo
ulje u tavi.
U vruće ulje dodajte
kolačiće od palente i pržite ih dok ne postanu hrskavi, dvije minute po strani.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar