KREMASTI ZALOGAJI OD PALENTE




Kremasti zalogaji od palente

 

 

Zalogaji od palente najukusniji su kad su svježe prženi, ali možeš ih pripremiti do 4 dana ranije i čuvati u hermetički zatvorenoj posudi. Elote preljev možeš pripremiti do 5 dana unaprijed i čuvati u hladnjaku. Da bi palenta bila topla prilikom posluživanja, zagrij kolačiće u pećnici prije dodavanja preljeva ili ih kratko prži u zračnoj fritezi da ponovno postanu hrskavi.


 

 

Kremasti zalogaji od palente

 

Sastojci za četiri osobe:

 

·       6 šalica voda

·       2 šalice kukuruzne krupice

·        0,5 šalica feta sira

·        1,5 žličica soli

·       1,5 žličica papra

·        1 šalica kuhanog kukuruza

·        0,25 žličica kiselog vrhnja

·        0,5 komada soka od limete

·        0,5 žličica chilija u prahu

·        2 žlice maslinova ulja

·       listići korijandera

 

 

Priprema:

 

Zagrijte pećnicu na 200°C.

 Namažite posudu za pečenje maslacem ili uljem.

 U velikom loncu zakuhajte vodu.

 Postupno dodajte kukuruznu krupicu, stalno miješajući pjenjačom dok se sve ne sjedini i smjesa ne postane gusta.

 Umiješajte 1/4 šalice feta sira, žličicu soli i papra.

Palentu ravnomjerno rasporedite po posudi za pečenje.

 Pecite dok ne postane čvrsta, otprilike 40 minuta.

Ohladite je, barem sat vremena.

 U međuvremenu pomiješajte kukuruz, vrhnje, sok od pola limete, preostali feta sir, tahini te pola žličice soli i papra.

 Kad se palenta ohladi, čašom je izrežite u krugove.

 Zagrijte maslinovo ulje u tavi.

 U vruće ulje dodajte kolačiće od palente i pržite ih dok ne postanu hrskavi, dvije minute po strani.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA