DOMAĆI ČOKOLADNI NAMAZ




Domaći čokoladni namaz

 

 

Kada svoj namaz radite kod kuće, sami odlučujete o tome hoće li biti gušći ili rijeđi, slađi ili manje sladak, hoćete li povećati dozu kakaa ili smanjiti dozu vanilije. Metodom pokušaja i pogrešaka došli smo do nama idealnih omjera, što ne znači da se i dalje nećemo igrati i dodavati i oduzimati neke segmente!

 

 

 

Domaći čokoladni namaz

 

Sastojci:

 

  • 500 g lješnjaka
  • 50 g kakao praha
  • 100 g meda/kokosovog šećera/agavinog ili javorovog sirupa
  • 4 žlice kokosovog ulja
  • opcionalno: ekstrakt vanilije, suncokretove sjemenke

 

 

 

Priprema:

 

 

  • Lješnjake pecite u pećnici na 180 C dok počnu poprimati blago smeđu boju (6-8 min).
  • Prebacite ih u krpu i trljajte da se ljuskice skinu.
  • Stavite ih u jak blender i od njih napravite pastu/maslac.
  • Dodajte zaslađivač, ulje i kakao i ponovno blendajte.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?