DOMAĆI ČOKOLADNI NAMAZ
Domaći čokoladni namaz
Kada svoj namaz radite
kod kuće, sami odlučujete o tome hoće li biti gušći ili rijeđi, slađi ili manje
sladak, hoćete li povećati dozu kakaa ili smanjiti dozu vanilije. Metodom
pokušaja i pogrešaka došli smo do nama idealnih omjera, što ne znači da se i
dalje nećemo igrati i dodavati i oduzimati neke segmente!
Domaći čokoladni namaz
Sastojci:
- 500 g
lješnjaka
- 50 g
kakao praha
- 100 g
meda/kokosovog šećera/agavinog ili javorovog sirupa
- 4
žlice kokosovog ulja
- opcionalno:
ekstrakt vanilije, suncokretove sjemenke
Priprema:
- Lješnjake
pecite u pećnici na 180 C dok počnu poprimati blago smeđu boju (6-8 min).
- Prebacite
ih u krpu i trljajte da se ljuskice skinu.
- Stavite
ih u jak blender i od njih napravite pastu/maslac.
- Dodajte
zaslađivač, ulje i kakao i ponovno blendajte.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar