FERRERO ROCHER TORTA





Ferrero Rocher torta


Sastojci:

Biskvit:

• 5 jaja
• 250 g šećera
• 240 g glatkog brašna 
• 4 žlice kakaa u prahu 
• 1/2 praška za pecivo 
• 100 ml ulja 
• 100 ml vruće vode 


Krema:

• 500 g mascarponea 
• 400 g Nutelle 
• 250 g prženih lješnjaka 
• 100 ml slatkog vrhnja 
• 150 g čokolade za kuhanje 


Glazura:

• 100 ml slatkog vrhnja 
• 150 g čokolade za kuhanje 



Priprema:

U vruću vodu dodajte kakao i miješajte dok se ne otopi. 

Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, a žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom. 

Zatim dodajte otopljeni i malo ohlađeni kakao i ulje.

Dodajte brašno i prašak za pecivo pa sve dobro izmiješajte tako da nema grudica. 

Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Biskvitnu smjesu izlijte u okrugli kalup 28 vm prekriven papirom za pečenje. 

Biskvit pecite 40 do 45 minuta na temperaturi od 160 do 180 stupnjeva.

Čačkalicom provjerite je li tijesto pečeno.

Ohlađeni biskvit prerežite dva puta tako da dobijete tri jednaka dijela.

Lješnjake kratko prepržite u limu za pečenje, ohladite i krupno nasjeckajte. 

Slatko vrhnje s čokoladom otopite na laganoj vatri pa ostavite da se malo hladi.

Mlaku čokoladu izmiksajte s Nutellom i mascarponeom.

Krema je dosta slatka zbog Nutelle, ali po želji možete dodati malo šećera u prahu. 

Na kraju umiješajte i pržene lješnjake.

Svaki biskvit navlažite toplim mlijekom zagrijanim s malo šećera.

Na podlogu za tortu stavite biskvit i premažite polovicom kreme.

Prekrijte ga drugim biskvitom i premažite ostatkom kreme.

Prekrijte tortu posljednjim biskvitom i prelijte čokoladnom glazurom koju pripremite tako da čokoladu sa slatkim vrhnjem otopite na laganoj vatri.



Primjedbe