TIKKA MASALA I CAULIFLOWER BITES






https://www.gloria.hr/gl/lifestyle/gastro/ovo-je-slikar-murala-tattoo-majstor-dj-i-fotograf-koji-je-kulinarstvo-pretvorio-u-umjetnost-15481776




TIKKA MASALA 


Sastojci:

• 350 g ljubičastog luka 
• 40 g đumbira 
• 25 g češnjaka
• 950 g cijelih rajčica 
• 0,4 dl suncokretova ulja 
• 65 g koncentrata rajčice 
• 20 g šećera 
• 20 g soli 
• 30 g Madras curry začina 
• 1 l kokosovog mlijeka 
• 0,5 l sojinog mlijeka 
• 150 ml vode
• 20 dag riže
• povrće za gril brokula 
• tikvica 
• listovi celera 




Priprema:


Na vruće ulje stavite nasjeckani ljubičasti luk, đumbir i češnjak te curry začin.

Promiješajte i pržite na laganoj vatri 10 minuta. 

Dodajte rajčice, koncentrat rajčice, šećer i sol te sve izblendajte. 

Vratite u lonac i umiješajte kokosovo mlijeko i vodu do željene gustoće. 

Kad zakuha smanjiite vatru i kuhajte još 10 minuta. 

U drugoj posudi skuhajte rižu. 

Brokulu i tikvicu narežite i prepecite na gril tavi. 

Na sredinu tanjura složite brokulu i tikvicu, ukrasite listovima celera, s jedne strane stavite umak, a s druge rižu.




CAULIFLOWER BITES 


Sastojci:

• 5 kg cvjetače 
• 240 g škrobnog brašna
• 500 g brašna
• 5 dl vode 
• 10 g soli 
• 10 g paprike
• 10 g papra 
• 10 g češnjaka u prahu 
• ulje



Priprema:


Cvjetaču narežite na male komade te kuhajte 2 - 3 minute, izvadite i stavite u ledenu vodu. 

Ostale sastojke stavite u veliku zdjelu, dobro ih promiješajte dok smjesa ne bude kompaktna i gušća od smjese za palačinke.

Cvjetaču uronite u smjesu i pržite u ulju dok se ne digne na površinu i ne dobije zlatnu boju. 

Poslužite samo ili uz umak po izboru.



Primjedbe