TIKKA MASALA I CAULIFLOWER BITES
https://www.gloria.hr/gl/lifestyle/gastro/ovo-je-slikar-murala-tattoo-majstor-dj-i-fotograf-koji-je-kulinarstvo-pretvorio-u-umjetnost-15481776
TIKKA MASALA
Sastojci:
• 350 g ljubičastog luka
• 40 g đumbira
• 25 g češnjaka
• 950 g cijelih rajčica
• 0,4 dl suncokretova ulja
• 65 g koncentrata rajčice
• 20 g šećera
• 20 g soli
• 30 g Madras curry začina
• 1 l kokosovog mlijeka
• 0,5 l sojinog mlijeka
• 150 ml vode
• 20 dag riže
• povrće za gril brokula
• tikvica
• listovi celera
Priprema:
Na vruće ulje stavite nasjeckani ljubičasti luk, đumbir i češnjak te curry začin.
Promiješajte i pržite na laganoj vatri 10 minuta.
Dodajte rajčice, koncentrat rajčice, šećer i sol te sve izblendajte.
Vratite u lonac i umiješajte kokosovo mlijeko i vodu do željene gustoće.
Kad zakuha smanjiite vatru i kuhajte još 10 minuta.
U drugoj posudi skuhajte rižu.
Brokulu i tikvicu narežite i prepecite na gril tavi.
Na sredinu tanjura složite brokulu i tikvicu, ukrasite listovima celera, s jedne strane stavite umak, a s druge rižu.
CAULIFLOWER BITES
Sastojci:
• 5 kg cvjetače
• 240 g škrobnog brašna
• 500 g brašna
• 5 dl vode
• 10 g soli
• 10 g paprike
• 10 g papra
• 10 g češnjaka u prahu
• ulje
Priprema:
Cvjetaču narežite na male komade te kuhajte 2 - 3 minute, izvadite i stavite u ledenu vodu.
Ostale sastojke stavite u veliku zdjelu, dobro ih promiješajte dok smjesa ne bude kompaktna i gušća od smjese za palačinke.
Cvjetaču uronite u smjesu i pržite u ulju dok se ne digne na površinu i ne dobije zlatnu boju.
Poslužite samo ili uz umak po izboru.
Primjedbe
Objavi komentar