PESTO ROSSO ILI CRVENI PESTO
https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Predjelo/amp/a4675/crveni-pesto-prema-originalnom-talijanskom-receptu.html
PESTO ROSSO ILI CRVENI PESTO
Sastojci:
• 2 žlice pinjola
• 40 g parmezana
• češanj češnjaka
• 100 g sušenih rajčica
• 100 ml maslinova ulja
• šećer
• papar
Priprema:
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri bez masnoće i u njoj popržite pinjole dok ne porumene.
Parmezan narežite na sitne komade.
Očistite i prepolovite češnjak.
U blender stavite pinjole, sušene rajčice, parmezan i češnjak s maslinovim uljem kako biste dobili kremasti pesto.
Začinite blago šećerom i paprom.
Pesto koristite za pripremu umaka za tjesteninu ili njoke.
Primjedbe
Objavi komentar