PESTO ROSSO ILI CRVENI PESTO



https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Predjelo/amp/a4675/crveni-pesto-prema-originalnom-talijanskom-receptu.html




PESTO ROSSO ILI CRVENI PESTO 


Sastojci:

• 2 žlice pinjola 
• 40 g parmezana 
• češanj češnjaka 
• 100 g sušenih rajčica 
• 100 ml maslinova ulja 
• šećer
• papar




Priprema:


Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri bez masnoće i u njoj popržite pinjole dok ne porumene. 

Parmezan narežite na sitne komade. 

Očistite i prepolovite češnjak.

U blender stavite pinjole, sušene rajčice, parmezan i češnjak s maslinovim uljem kako biste dobili kremasti pesto. 

Začinite blago šećerom i paprom. 

Pesto koristite za pripremu umaka za tjesteninu ili njoke. 

Primjedbe