KOLIBRI TORTA



https://skuhaj.story.hr/Recepti/Desert/a3683/recept-za-socnu-tortu-kolibri-s-jamajke.html



KOLIBRI TORTA


Sastojci:

• 225 ml ulja 
• 300 g brašna
• 1 prašak za pecivo 
• 300 g šećera 
• 1 žličica cimeta 
• 2 mahune kardamoma 
• 1 muškatni oraščić 
• 2 vrlo zrele banane 
• 3 jaja
• 150 g ananasa iz konzerve 
• 80 g graha


Za nadjev:

• 200 g punomasnog mekanog sira 
• 150 g omekšalog maslaca 
• 80 g meda 
• 80 g šećera u prahu 
• 1 veća naranča s korom 
• jestivo cvijeće i sušeni kolutovi ananasa za ukras po želji 




Priprema:


Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. 

Namastite dva kalupa za torte i dno svakog kalupa obložite papirom za pečenje.

Prosijte brašno u veliku zdjelu pa dodajte pola žličice soli i prašak za pecivo. 

Dobro promiješajte šećer, cimet, kardamom i naribani muškatni oraščić. 

U posebnoj posudi istucite zgnječene banane s jajima i uljem tako da se dobro sjedine.

U sredini suhih sastojaka napravite udubljenje i dodajte mokru smjesu.

Miješajte dok se sve ne sjedini, zatim umiješajte nasjeckani ananas i orahe. 

Ulijte smjesu u kalupe i pecite na srednjoj rešetki pećnice 35 do 45 minuta. 

Ostavite da se hladi u kalupima 10 minuta prije nego što biskvit prebacite na rešetku da se potpuno ohladi. 

U međuvremenu, stavite mekani sir, omekšali maslac, med i šećer u zdjelu za miješanje i tucite dok se sve ne sjedini. 

Pokušajte ne tući smjesu previše jer će postati previše mekana i tekuća.

Ostavite u hladnjaku 30 minuta prije upotrebe.

Na tanjur za posluživanje stavite dio tijesta i premažite ga polovicom nadjeva.

Poklopite drugim tijestom i prekrijte preostalim nadjevom. 

Po želji završite naribanom narančinom korom, jestivim cvijećem i kolutima sušenog ananasa.



Primjedbe