KOLIBRI TORTA
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Desert/a3683/recept-za-socnu-tortu-kolibri-s-jamajke.html
KOLIBRI TORTA
Sastojci:
• 225 ml ulja
• 300 g brašna
• 1 prašak za pecivo
• 300 g šećera
• 1 žličica cimeta
• 2 mahune kardamoma
• 1 muškatni oraščić
• 2 vrlo zrele banane
• 3 jaja
• 150 g ananasa iz konzerve
• 80 g graha
Za nadjev:
• 200 g punomasnog mekanog sira
• 150 g omekšalog maslaca
• 80 g meda
• 80 g šećera u prahu
• 1 veća naranča s korom
• jestivo cvijeće i sušeni kolutovi ananasa za ukras po želji
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Namastite dva kalupa za torte i dno svakog kalupa obložite papirom za pečenje.
Prosijte brašno u veliku zdjelu pa dodajte pola žličice soli i prašak za pecivo.
Dobro promiješajte šećer, cimet, kardamom i naribani muškatni oraščić.
U posebnoj posudi istucite zgnječene banane s jajima i uljem tako da se dobro sjedine.
U sredini suhih sastojaka napravite udubljenje i dodajte mokru smjesu.
Miješajte dok se sve ne sjedini, zatim umiješajte nasjeckani ananas i orahe.
Ulijte smjesu u kalupe i pecite na srednjoj rešetki pećnice 35 do 45 minuta.
Ostavite da se hladi u kalupima 10 minuta prije nego što biskvit prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.
U međuvremenu, stavite mekani sir, omekšali maslac, med i šećer u zdjelu za miješanje i tucite dok se sve ne sjedini.
Pokušajte ne tući smjesu previše jer će postati previše mekana i tekuća.
Ostavite u hladnjaku 30 minuta prije upotrebe.
Na tanjur za posluživanje stavite dio tijesta i premažite ga polovicom nadjeva.
Poklopite drugim tijestom i prekrijte preostalim nadjevom.
Po želji završite naribanom narančinom korom, jestivim cvijećem i kolutima sušenog ananasa.
Primjedbe
Objavi komentar