DOMAĆI RAVIOLI S PESTOM I KRUŠKAMA
https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Zalogajcici/amp/a3862/domaci-ravioli-s-pestom-i-punjenjem-kakvim-jos-niste-vidjeli.html
DOMAĆI RAVIOLI S PESTOM I KRUŠKOM
Sastojci:
• 200 g brašna
• 2 jaja
• sol i papar
• 1 kruška
• 150 g oraha
• 300 g gorgonzole
• vezica bosiljka
• 1, 2 dl maslinova ulja
• češanj češnjaka
• 150 g parmezana
Priprema:
Na radnoj površini ispite brašno pa u sredinu napravite udubljenje.
Umutite jaja, posolite i lagano povežite vilicom.
Kada su jaja i brašno dovoljno izmiješani prstima umijesite mekano tijesto.
Zamotajte u foliju i ostavite da se ohladi pola sata.
Kruške ogulite i narežite na kockice.
Sameljite 100 g oraha.
Gorgonzolu zdrobite vilicom pa promiješajte s kruškom i ostatkom oraha.
Razvaljajte tijesto na željenu debljinu.
Dio tijesta stavite na stol pa posložite hrpice punjenja po dijelu tijesta.
Preklopite drugim dijelom tijesta i rezačem ili čašom izrežite raviole.
Nekoliko listića bosiljka ostavite sa strane, a ostatak s 50 g oraha, lukom, 50 g parmezana, malo soli i papra pomiješajte u pesto.
Raviole kuhajte u vreloj slanoj vodi oko 4 minute pa ih procijedite.
Pomiješajte ih s pestom, pospite ostatkom parmezana i mljevenim orasima te ukrasite listovima bosiljka.
Primjedbe
Objavi komentar