DOMAĆI RAVIOLI S PESTOM I KRUŠKAMA



https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Zalogajcici/amp/a3862/domaci-ravioli-s-pestom-i-punjenjem-kakvim-jos-niste-vidjeli.html



DOMAĆI RAVIOLI S PESTOM I KRUŠKOM


Sastojci:

• 200 g brašna
• 2 jaja
• sol i papar
• 1 kruška
• 150 g oraha
• 300 g gorgonzole
• vezica bosiljka 
• 1, 2 dl maslinova ulja 
• češanj češnjaka 
• 150 g parmezana 




Priprema:


Na radnoj površini ispite brašno pa u sredinu napravite udubljenje. 

Umutite jaja, posolite i lagano povežite vilicom. 

Kada su jaja i brašno dovoljno izmiješani prstima umijesite mekano tijesto.

Zamotajte u foliju i ostavite da se ohladi pola sata.

Kruške ogulite i narežite na kockice.

Sameljite 100 g oraha.

Gorgonzolu zdrobite vilicom pa promiješajte s kruškom i ostatkom oraha.

Razvaljajte tijesto na željenu debljinu. 

Dio tijesta stavite na stol pa posložite hrpice punjenja po dijelu tijesta.

Preklopite drugim dijelom tijesta i rezačem ili čašom izrežite raviole. 

Nekoliko listića bosiljka ostavite sa strane, a ostatak s 50 g oraha, lukom, 50 g parmezana, malo soli i papra pomiješajte u pesto. 

Raviole kuhajte u vreloj slanoj vodi oko 4 minute pa ih procijedite.

Pomiješajte ih s pestom, pospite ostatkom parmezana i mljevenim orasima te ukrasite listovima bosiljka.


Primjedbe