NAJBOLJI RECEPT ZA FRANCUSKU SALATU
https://www.journal.hr/lifestyle/gastro/francuska-salata-najbolji-recept/
Najbolji recept za francusku salatu
Ovo jelo od sitno sjeckanog povrća u kremastoj majonezi poslužuje se hladno, kao prilog, a zapravo je vrlo jednostavno. Krumpiri, mrkva, grašak, kiseli krastavci, jaja, te naravno, namirnica koja svake godine potiče žustre rasprave – jabuka, glavne su zvijezde francuske. Mi ju jako volimo, pa vam donosimo naš provjeren recept.
Najbolji recept za francusku salatu
Sastojci:
- 400 g zamrznutog graška
- 400 g kuhanog krumpira
- 400 g mrkve
- 300 g kiselih krastavaca
- 3 tvrdo kuhana jaja
- 1 zelena jabuka (opcionalno)
- 400 g majoneze
- 100 g milerama
- 1 žlica senfa
- sol, papar
Priprema:
- Sve povrće, jabuku i jaja očistiti i narezati na sitne kockice.
- Skuhati mrkvu i grašak, dobro ocijediti
- U zdjeli pomiješati majonezu, mileram, senf i začine, dobro promiješati
- Sve sastojke nježno izmiješati
- Ostaviti u hladnjaku da se dobro ohladi pa poslužiti
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar