LOSOS U KORICI OD PISTACIJA
Losos u korici od pistacija
Ovo efektno jelo toliko je jednostavno da će uspjeti i najvećim
amaterima u kuhinji. Poslužiti ga možete uz pečeni mladi krumpir ili kakvu
maštovitu proljetnu salatu.
Losos u korici od pistacija
Sastojci:
- 4 fileta lososa
- 125 ml grčkog jogurta
- 2 žlice majoneze
- 1 žlica sušenog vlasca
- 1 čajna žličica svježe naribane
korice limuna
- ½ čajne žličice kopra
- 50 g pistacija, preprženih i
nasjeckanih
- sol
- papar
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
200 stupnjeva.
2. Losos posolite i popaprite sa svih strana.
3. U zdjeli pomiješajte jogurt, majonezu, vlasac, limunovu koricu i
kopar.
4.
Rasporedite umak po
gornjoj strani svakog filea i pospite ih nasjeckanim preprženim pistacijama.
5. Pecite losos 12 do 15 minuta.
6. Poslužite uz pečeni krumpir ili miješanu salatu.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar