LOSOS U KORICI OD PISTACIJA





Losos u korici od pistacija

 

Ovo efektno jelo toliko je jednostavno da će uspjeti i najvećim amaterima u kuhinji. Poslužiti ga možete uz pečeni mladi krumpir ili kakvu maštovitu proljetnu salatu.

 

 

Losos u korici od pistacija

 

Sastojci:

  • 4 fileta lososa
  • 125 ml grčkog jogurta
  • 2 žlice majoneze
  • 1 žlica sušenog vlasca
  • 1 čajna žličica svježe naribane korice limuna
  • ½ čajne žličice kopra
  • 50 g pistacija, preprženih i nasjeckanih
  • sol
  • papar

 

 

Priprema:

 

1.      Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

2.     Losos posolite i popaprite sa svih strana.

3.     U zdjeli pomiješajte jogurt, majonezu, vlasac, limunovu koricu i kopar.

4.     Rasporedite umak po gornjoj strani svakog filea i pospite ih nasjeckanim preprženim pistacijama.

5.     Pecite losos 12 do 15 minuta.

6.    Poslužite uz pečeni krumpir ili miješanu salatu.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

KOLIKO JE ČESTO POTREBNO PRATI HLAČE?

BOŽANSTVENA TORTA OPERA