HRSKAVI POPEČCI OD TIKVICA I SLANUTKA





Hrskavi popečci od tikvica i slanutka

 

 

 

Popečci od tikvica i slanutka bit će gotovi za samo pola sata, pripremaju se lako, a njihov će vas okus oduševiti, pogotovo ako volite falafel.

 

 

 

 

Hrskavi popečci od tikvica i slanutka

 

 

Sastojci:

 

  • 2 male tikvice, naribane i iscijeđene
  • 450 g slanutka iz konzerve, ocijeđenog i ispranog
  • 50 g feta sira, izmrvljenog
  • 2 žlice svježeg kopra, sitno nasjeckanog
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 žlica naribane korice limuna
  • ½ čajne žličice soli
  • ½ čajne žličice papra
  • 2 mlada luka, sitno nasjeckana
  • 2 velika jaja, lagano umućena
  • 1 češanj češnjaka, protisnut
  • 60 g brašna

 

 

 

Umak od jogurta:

 

  • 80 g grčkog jogurta
  • 2 žlice majoneze
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 prstohvat soli

 

 

 

 

Priprema:

 

1.      Tikvice naribajte, posolite i zamotajte u papirnati ručnik. Ostavite da odstoje 10 minuta, a zatim iscijedite višak tekućine.

2.     U zdjeli izgnječite slanutak ga vilicom, umiješajte sušene tikvice, feta sir, kopar, sok i koricu limuna, mladi luk, jaja, češnjak, crni papar, sok i koricu limuna, sol, papar, mladi luk, jaja i češnjak. Postupno dodajte brašno i promiješajte.

3.     U odvojenoj zdjeli pomiješajte sastojke za umak od jogurta.

4.     Zagrijte maslinovo ulje na laganoj vatri u velikoj tavi s neprianjajućim dnom. Dodajte 2 žlice smjese u tavu i stražnjom stranom žlice formirajte popečke promjera 5 cm. Ponavljajte dok se tava ne napuni, a zatim pržite dok ne dobiju boju, oko 3 minute sa svake strane.

5.     Ponovite s preostalim tijestom. Po potrebi dodajte još ulja u tavu između serija.

6.    Tople popečke poslužite s umakom od jogurta.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE