POLPETE S KARFIOLOM I KOPROM




Polpete s karfiolom i koprom

 

Karfiol je namirnica bez koje ne smiju proći zimski dani. Ovo povrće iz reda divljeg kupusa potječe iz Male Azije i Mediterana, a zbog svoje energetske i ljekovite vrijednosti koristi se u svjetskoj prehrani već nekoliko stoljeća.

 

 

Polpete s karfiolom i koprom

 

Sastojci:

 

·         1 karfiol srednje veličine

·        2 krumpira

·        1 veći režanj češnjaka

·        sol, papar, muškatni oraščić

·        1 do 2 žličice usitnjenog kopra

·        žličica maslaca

·        1 jaje

·        2 žlice brašna

·        krušne mrvice

·        ulje

 

 

 

Priprema:

 

Skuhajte krumpir narezan na kockice u posoljenoj vodi, a nakon 5 minuta dodajte mu režanj češnjaka u komadu i karfiol odvojen na manje cvjetove. Pripazite da ne prekuhate karfiol, on mora biti al dente. Krumpir i karfiol ocijedite te im dodajte žličicu maslaca i zgnječite ih gnječilicom za krumpir, no ne do kraja.

 

Ohladite smjesu, pa joj dodajte jedno jaje, dvije žlice brašna, papar, malo muškatnog oraščića i usitnjenog kopra. Sve dobro sjedinite, a zatim od smjese napravite kuglice te ih utisnite u krušne mrvice sa svake strane kako bi dobili polpete. U tavi zagrijte prst ulja te ih propržite kratko sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju.

Poslužite polpete od karfiola kao prilog uz neko meso ili kao samostalno jelo uz umak od vrhnja ili jogurta. U slast!

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?