TURSKA PASTA


https://www.google.com/amp/s/www.24sata.hr/amp/lifestyle/turska-tjestenina-postala-pravi-je-hit-donosimo-vam-recept-1021071



Turska pasta 


Sastojci:

• 500 g mljevenog mesa 
• 1 žličica luka u prahu po želji 
• 1 žličica paprike
• sol i papar
• 1 glavica luka sitno nasjeckanog 


Umak od jogurta:

• 1,5 šalica običnog jogurta 
• 1/2 žličice soli po želji 
• 3 češnja češnjaka, mljevena



Umak od maslaca:

• 4 žlice maslaca 
• 1/2 žličice slatke paprike 



Dodatno:

• 350 g tjestenine 
• šaka prepolovljenih cherry rajčica 
• nasjeckani peršin 




Priprema:

Pržite mljeveno meso bez ulja u tavi na jakoj vatri. 

Izlomite ga žlicom, pa dodajte sol, papar, papriku i luk u prahu. 

Pržite nekoliko minuta, dodajte sitno sjeckani luk i pržite dok meso ne porumeni. 

Ostavite sa strane pa napravite umak od jogurta.

Pomiješajte jogurt s češnjakom i soli.

Probajte i prilagodite sol vašim željama. 

Ostavite sa strane.

Zatim napravite umak od maslaca tako da u malom loncu na štednjaku rastopite maslac. 

Dodajte papriku i pržite oko minutu.

Maknite s vatre. 

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. 

Kad je tjestenina skuhana rasporedite je u zdjelice s umakom od jogurta, a zatim dodajte mljeveno meso. 

Zatim dodajte prepolovljene cherry rajčice i sitno nasjeckani peršin.

Na kraju prelijte umakom od maslaca. 


Primjedbe