TURSKA PASTA
https://www.google.com/amp/s/www.24sata.hr/amp/lifestyle/turska-tjestenina-postala-pravi-je-hit-donosimo-vam-recept-1021071
Turska pasta
Sastojci:
• 500 g mljevenog mesa
• 1 žličica luka u prahu po želji
• 1 žličica paprike
• sol i papar
• 1 glavica luka sitno nasjeckanog
Umak od jogurta:
• 1,5 šalica običnog jogurta
• 1/2 žličice soli po želji
• 3 češnja češnjaka, mljevena
Umak od maslaca:
• 4 žlice maslaca
• 1/2 žličice slatke paprike
Dodatno:
• 350 g tjestenine
• šaka prepolovljenih cherry rajčica
• nasjeckani peršin
Priprema:
Pržite mljeveno meso bez ulja u tavi na jakoj vatri.
Izlomite ga žlicom, pa dodajte sol, papar, papriku i luk u prahu.
Pržite nekoliko minuta, dodajte sitno sjeckani luk i pržite dok meso ne porumeni.
Ostavite sa strane pa napravite umak od jogurta.
Pomiješajte jogurt s češnjakom i soli.
Probajte i prilagodite sol vašim željama.
Ostavite sa strane.
Zatim napravite umak od maslaca tako da u malom loncu na štednjaku rastopite maslac.
Dodajte papriku i pržite oko minutu.
Maknite s vatre.
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
Kad je tjestenina skuhana rasporedite je u zdjelice s umakom od jogurta, a zatim dodajte mljeveno meso.
Zatim dodajte prepolovljene cherry rajčice i sitno nasjeckani peršin.
Na kraju prelijte umakom od maslaca.
Primjedbe
Objavi komentar