SOUFFLE ČOKOLADNA TORTA
https://wall.hr/wine-and-dine/najbolja-torta-od-cokolade-souffle/
Souffle čokoladna torta
Jede se još vruća sa žlicom i uz obveznu kuglicu sladoleda od vanilije ili hladna uz šlag, voćni preljev ili sladoled.
Sastojci:
• 30 dag čokolade za kuhanje
• 5 dag kakaa
• 10 jaja
• 30 dag šećera
• prstohvat cimeta
• 1 vanilin šećer
• 50 dag maslaca
• šećer u prahu ili čokoladni preljev
• tučeno slatko vrhnje ili sladoled od vanilije
• jagode ili maline za ukras
Priprema:
U loncu na laganoj vatri rastopite maslac, a na njemu i čokoladu pa dodajte kakao i cimet.
U posebne posude odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Od bjelanjaka istucite snijeg, a žumanjke umutite sa šećerom i vanilin šećerom tako da dobijete gustu smjesu.
Rastopljenu čokoladu s kakaom umutite u smjesu sa žumanjcima, a nakon toga dodajte snijeg od bjelanjaka.
Dobivenu smjesu ulijte u maslacem premazan i pobrašnjeni kalup.
Pecite pola sata u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva.
Kad se ohladi ukrasite sa šećerom u prahu ili čokoladnim preljevom.
Servirajte uz jagode ili maline, tučeno slatko vrhnje ili sladoled od vanilije.
Primjedbe
Objavi komentar