SOUFFLE ČOKOLADNA TORTA


https://wall.hr/wine-and-dine/najbolja-torta-od-cokolade-souffle/



Souffle čokoladna torta 

Jede se još vruća sa žlicom i uz obveznu kuglicu sladoleda od vanilije ili hladna uz šlag, voćni preljev ili sladoled.



Sastojci:

• 30 dag čokolade za kuhanje 
• 5 dag kakaa 
• 10 jaja
• 30 dag šećera 
• prstohvat cimeta 
• 1 vanilin šećer 
• 50 dag maslaca
• šećer u prahu ili čokoladni preljev 
• tučeno slatko vrhnje ili sladoled od vanilije
• jagode ili maline za ukras



Priprema:

U loncu na laganoj vatri rastopite maslac, a na njemu i čokoladu pa dodajte kakao i cimet.

U posebne posude odvojite bjelanjke od žumanjaka. 

Od bjelanjaka istucite snijeg, a žumanjke umutite sa šećerom i vanilin šećerom tako da dobijete gustu smjesu.

Rastopljenu čokoladu s kakaom umutite u smjesu sa žumanjcima, a nakon toga dodajte snijeg od bjelanjaka.

Dobivenu smjesu ulijte u maslacem premazan i pobrašnjeni kalup.

Pecite pola sata u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva. 

Kad se ohladi ukrasite sa šećerom u prahu ili čokoladnim preljevom.

Servirajte uz jagode ili maline, tučeno slatko vrhnje ili sladoled od vanilije. 




Primjedbe