JANJETINA S PEČENIM KRUMPIROM NA FRANCUSKI NAČIN
https://aboutmen.hr/janjetina-s-pecenim-krumpirom-na-francuski-nacin/
JANJETINA S PEČENIM KRUMPIROM NA FRANCUSKI NAČIN
Sastojci:
• 1 janjeći but
• 4 žlice maslaca
• 1/2 žličice suhe majčine dušice
• 1 žličica suhog ružmarina
• 8 do 10 češnja češnjaka
• 2 velika luka
• 1 kg krumpira
• 200 g slanine
• 1 l pilećeg temeljca
Priprema:
U većoj zdjeli na malo maslinova ulja pržite luk narezan na rebarca i majčinu dušicu.
Kad omekša dodajte nasjeckanu slaninu i 4 očišćena cijela češnja češnjaka.
Nakon minutu dodajte krumpir narezan na kolute.
Promiješajte pa zalijte juhom jednu kocku za juhu pomiješajte s litrom vrele vode.
Začinite solju i paprom pa isključite štednjak.
Meso zarežite na nekoliko mjesta pa u svaki prorez stavite češanj očišćenog češnjaka.
Češnjevi moraju biti dobro uvučeni u meso da se ne vide.
Meso dobro posolite i popaprite.
Rastopite maslac pa dobro premažite meso sa svih strana, a zatim ga pospite ružmarinom.
Meso stavite direktno na rešetku pa pecite u zagrijanoj pećnici s ventilatorom na 180 stupnjeva oko 90 minuta.
Istodobno stavite krumpir, ali ispod mesa.
Izvadite meso iz pećnice i ostavite da odstoji pola sata pa poslužite.
Primjedbe
Objavi komentar