JANJETINA S PEČENIM KRUMPIROM NA FRANCUSKI NAČIN



https://aboutmen.hr/janjetina-s-pecenim-krumpirom-na-francuski-nacin/



JANJETINA S PEČENIM KRUMPIROM NA FRANCUSKI NAČIN 


Sastojci:

• 1 janjeći but
• 4 žlice maslaca
• 1/2 žličice suhe majčine dušice 
• 1 žličica suhog ružmarina 
• 8 do 10 češnja češnjaka 
• 2 velika luka
• 1 kg krumpira 
• 200 g slanine
• 1 l pilećeg temeljca 




Priprema:


U većoj zdjeli na malo maslinova ulja pržite luk narezan na rebarca i majčinu dušicu. 

Kad omekša dodajte nasjeckanu slaninu i 4 očišćena cijela češnja češnjaka. 

Nakon minutu dodajte krumpir narezan na kolute.

Promiješajte pa zalijte juhom jednu kocku za juhu pomiješajte s litrom vrele vode.

Začinite solju i paprom pa isključite štednjak.

Meso zarežite na nekoliko mjesta pa u svaki prorez stavite češanj očišćenog češnjaka.

Češnjevi moraju biti dobro uvučeni u meso da se ne vide.

Meso dobro posolite i popaprite.

Rastopite maslac pa dobro premažite meso sa svih strana, a zatim ga pospite ružmarinom. 

Meso stavite direktno na rešetku pa pecite u zagrijanoj pećnici s ventilatorom na 180 stupnjeva oko 90 minuta. 

Istodobno stavite krumpir, ali ispod mesa. 

Izvadite meso iz pećnice i ostavite da odstoji pola sata pa poslužite.





Primjedbe